Kadrioru park lõpetab oma suve taas festivaliga «Valgus kõnnib Kadriorus»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontsertprogramm 'Valgus kõnnib Kadriorus'
Kontsertprogramm 'Valgus kõnnib Kadriorus' Foto: Kultuurikava.ee

Järgmisel neljapäeval, 15. septembril, kell 19.00 lõpetab Kadrioru park oma suve taas festivaliga «Valgus kõnnib Kadriorus». Hämaras pargiruumis süttivad tuhanded küünlad ja õhtu täitub muusika ning müstikaga. Iga-aastase festivali jooksul on külastajatel võimalik näha erinevaid kodumaiseid artiste, valguslahendusi ning elava tulega kujundatud pargiruumi. 2016. aasta festivali alale on paigutatud üle 8000 küünla ja pargiruumis liigeldes saab näha huvitavaid erilahendusi nii maas kui õhus.

Sellel aastal on võimalik kuulata kokku kolme kontserti Luigetiigi, Lilleaia ja Kontserdiväljaku lavadel. Õhtut alustavad kell 19.00 Luigetiigil Karl-Erik Taukar ja Liis Lemsalu. Kell 20.00 annab sooja ja südamliku kontserdi Mari Jürjens, kelle muusika ning kontsert ei suuda pargi suurimas küünlameres külmaks jätta kedagi. Õhtu suurkontsert algab kell 21.00 kontserdiväljakul, kus lavale astub legendaarne ansambel Smilers akustilise kontserdiga. Õhtu lõppeb kell 22.15 Pillapalu platsil traditsioonilise ilutulestikuga.

Lisaks avab Kadrioru loss vaid sellel õhtul uksed rõdule ja katuseterrassile, kust saab suurepärase ülevaate valguse mängust ja tulede imelistest mustritest. 19.00–23.00 saab eripiletiga külastada Kadrioru lossi peasaali ja rõdu ning lilleaiapoolset katuseterrassi, kus on selleks puhuks avatud ka kohvik. Lisainfot lossi sissepääsu ja pileti kohta leiab kadriorumuuseum.ekm.ee lehelt.

Parkimisest festivali «Valgus kõnnib Kadriorus» ajal. Kadrioru pargiga piirnevad tänavad on sellel õhtul avatud ainult kohalikele elanikele. Soovitame kõigil külalistel võimaluse korral liikuda festivalile ühistranspordiga. Seoses parkimiskorra muutusega festivali ajal Kadriorus ja heanaaberlike suhetega Tallinna lauluväljakuga, saab seekord eriti mugavalt parkida just lauluväljaku Tiigi ja Mere parklas. Lauluväljakul korraldavad parkimist parkimiskorraldajad ja on väljas ka suunavad viidad. Parkimine on tasuline. Samuti on lauluväljakult väga mugav Kadrioru parki jalutada ja juba teel nautida linnaloodust ja valguse mänge.

Lisaks paneb turvameeskond külastajatele südamele, et festivali alal on alkoholi tarbimine keelatud, kuna tegemist on sündmusega, mis on mõeldud tervele perele.

Õhtune programm on kõigile tasuta ning lisainfot leiab kodulehelt ja Facebookist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles