Video: ameeriklanna väitel suudab ta maavärinaid ennustada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavärin Kesk-Itaalias Pescara del Trontos
Maavärin Kesk-Itaalias Pescara del Trontos Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikides Oregonis elava naise väitel suudab ta maavärinaid ennustada, sellest annavad märku ta vasakusse rinnakorvi tekkivad pisted, raskus ülaseljas ja vilin kõrvades.

70-aastase Charlotte Kingi teatel on ta selliseid sümptome tundnud 40 aasta vältel alati enne suuri maavärinaid ja vulkaanipurskeid, tegemist olevat looduse poolt kaasa antud tundlikkusega, edastab news.com.au.

USA geoloogi Jim Berklandi arvates on mõned inimesed «maavärinatundlikud», kuna neil on sisemine maavärinatunnetus, umbes samasugune nagu loomadel. Sellistel inimestel võib enne maavärinaid tekkida hoiatav sisetunne, nägemused, helide kuulmised, vilin kõrvades, peavalu ja närvilisus.

Kingil on iganädalane tasuta uudiskiri, mida ta saadab selle tellinutele. Tema käest käivad nõu küsimas ajakirjanikud, geoloogid, vulkanoloogid ja teised teadlased kogu maailmast. Samuti annab ta neile märku, kui ta keha uue «hoiatussõnumi» saadab.

Naise värskeima postituse kohaselt toimub järgneva nädala jooksul kuskil tugev maavärin magnituudiga seitse, kuid ta ei tea veel kohta. Kingi teatel hoiab ta praegu silma peal Uus-Meremaa Põhjasaarel, Kermadeci saartel, Vanuatul, Mariaani saartel, Solomoni saartel ja Uus-Kaledoonial, kuid ka Hiinal, Indial, Nepalil, Bangladeshil ja Afganistanil.

Kingi teatel suudab ta lisaks maavärinatele ja vulkaanipursetele ennustada ka Maad tabavaid kosmiliste osakeste vooge ehk päikesetuult.

Ameriklanna sõnul on ta uhke, et suutis täpselt ennustada USAs Washingtoni osariigi St. Helensi vulkaanipurset, mis toimus 18. mail 1980. Samuti oli ta ette teadlik Filipiinide Pinatubo vulkaani purskest.

Kingi täpsete ennustuste hulka kuulub ka 24. detsembril 2004 toimunud Indoneesia maavärin ja tsunami, 27. veebruaril 2010 toimunud Bio Bio maavärin Tšiilis ja 11. märtsil 2011 Jaapanit tabanud võimas maavärin magnituudiga 9.

«Olin ette teadlik ka 2015. aasta Nepali maavärinast.  USAs pean praegu ohuks Oregonis asuvat Hoodi vulkaani, kuna kõik märgid näitavad selle aktiveerumist,» teatas naine.

Ameeriklanna sõnul aktiveerub enne looduskatastroofe ta keha närvisüsteem, olles omalaadne «maavärina akupunktuur».

«Ma ei kontrolli siis keha, valu ja teised märgid lihtsalt tekivad. Kui kõrvades hakkab kohisema, tekib valu ja vilin, siis toimub maavärin Itaalias, Sistiilias, Kreekas või Kreetal,» jätkas ennustaja.

Kui aga ülaselg annab endast märku, siis on maavärin tõenäoliselt Jaapanis.

Vastupandamatu plõksumaisi isu ja valu rinnakorvis viitab Austraaliale ja Okeaaniale.

Ta lisas, et Lõuna-California maavärina eelsed sümptomid on sarnased Itaalia omadega, Uus-Meremaa omad Austraalia, Paapua Uus-Guinea ja Kermadeci saarte omadega.

Kingi teatel tekivad ta kehas erilised tunded, valud ja vilinad umbes 12- 72 tundi enne looduskatastroofi toimumist, samas on selliste sümptomite ootamatu tekkega küllalt keeruline elada.  Mitmel korral on maavärinaeelsed valud ja vilinad olnud nii tugevad, et ta on vajanud meditsiiniabi, kuid uurimine ei näidanud, et tal mõni haigus oleks.

Naise teatel laseb ta enda tervis aegajalt kontrollida, et olla oma selges mõistuses kindel ja mitte pidada endaga toimuvat luuludeks.

Ameeriklanna teatel on tal küll maavärinate eelselt valusid, kuid samas on tal hea meel, et loodus on teda sellise ebatavalise tunnetusega varustanud.

King sai oma esimese looduskatastroofi eelse seisekaemuse 1976. aasta mais, kuid alles 1979. aasta juunis tekkis tal suur tundlikkus, mõni aeg hiljem ilmnesid enne maavärinaid kehalised sümptomid.

Ameeriklanna teatel on maailmas veel kümneid inimesi, kes suudavad sarnaselt temaga maavärinaid ja teisi katastroofe ennustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles