Elu pidu! Jaapani päike klubis Lekker – Soichi Terada

Elu24.ee peotoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani päike klubis Lekker – Soichi Terada
Jaapani päike klubis Lekker – Soichi Terada Foto: Klubi Lekker

9. septembril külastab Tallinnat house’i-veteran Soichi Terada Jaapanist. Viimased aasta aega mööda Euroopat ja Ameerikat tuuritanud Terada annab tantsukeldris Lekker live’i AKAI sämplerite, Rolandi süntide ja konstantse naeratuse saatel.

80. aastatest alates aktiivselt muusikaga tegelenud Terada tantsumuusika läbilöök läänes saabus alles väga hiljuti kui Amsterdami Rush Hour Records avaldas Hunee poolt kokku pandud kogumiku «Sounds From The Far East».

Varem peamiselt telekamängudele nagu Playstationi «Ape Escape» muusikat kirjutanud või Jaapani popmuusika skeenes elavalt kaasa löönud mees lõi 1988. aastal oma plaadifirma Far East Recordings, et pühenduda enda jaoks kõige tähtsamale. Terada on sügavalt mõjutatud USA 90. aastate alguse deep house’ist ning tema muusika ongi eklektiline segu idamaiste jäljendustega «diibist» tantsumuusikast.

Eelmisest kevadest alates on Terada maailma tantsupõrandaid oma püsinaeratuse, lilleliste triiksärkide ning lihtsalt meeletult rõõmsa muusikaga võlunud. Tema lugudest on oma versioone teinud nii vanakooli Chicago hausikuningad nagu Larry Heard või praeguse Euroopa tehnoilmutused nagu Legowelt.

Septembri teisele Lekker Dancenight’ile panevad kohaliku õla alla Kersten Kõrge ja Kaarel Valter (Monopol Entertainment). Lekker Dancenight on tantsuõhtute sari, mis pühendatud puhtakujulisele tantsuekstaasile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles