Islamiriik keelas pärast looritatud salamõrtsukate rünnakut burkad (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burka
Burka Foto: SCANPIX

Äärmusrühmitus Islamiriik tühistas burkakandmise käsu, kuna nende võitlejaid ründasid burkasid kandnud salamõrtsukad.

Džihadistid kehtestasid burkakeelu Iraagis Mosulis asuvates kontrollpunktides, kuna näevad selles rõivas julgeolekuohtu, edastab news.com.au.

Islamiriigi siseringi kuuluja sõnas Al Alam News Networkile, et juhid muutsid naisterõivaste, kaasa arvatud niqab´i, suhtes meelt, kuna neid rõivaid võivad kanda palgatud tapjad.

Samas peavad naised teistes avalikes paikades, kuid mitte kontrollpunktides, olema kinni kaetud, kandes lisaks kogu keha ja nägu katvale rõivastusele ka pikki kindaid.

Kui Islamiriigi kontrolli all olnud alad läksid Süüria valitsusvägede kätte, kiskusid kohalikud naised peast ja seljast katvad rõivad ja põletasid neid.

Islamiriik kaotas möödunud nädalal Iraagis al-Qayyarah linna, kui Iraagi väeüksused džihadistid sealt minema lõid. Kohalike sõnul tundsid nad pärast mitu aastat kestnud allasurumist ja vägivalda end taas vabana. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles