King of Kings sõdalane Markko Moisar: Tais pole miski tähtsam kui kohalolek ja treenerite austamine

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Markko Moisar on üks neist Eesti võitluskunstide sõdalastest, kes astub 17. septembril Saku Suurhallis sarja King of Kingsi turniiriringi. Tema on ka üks meie võidulootustest, sest möödunudaastasel Tallinna etapil oli ta edukas ning uute heitluste eel käis Markko ennast põhjalikult treenimas Taimaal.

Kuidas erineb taipoksi päritolumaal Tais suhtumine treeningutesse võrreldes Eestiga?

Taipoksijad Taimaal peavad oma treeninguid niiöelda vereringe südameks, kus ülejäänud elu toimib trenni ümber ning miski pole tähtsam kui treenerite austamine ning kohalolek. Miski ei takista õpilastel kohaletulemist. 

Millised olid põhilised muutused, mida nägite pärast Tai treeninguid nii füüsiliselt kui vaimselt?

Füüsiliselt tunnen ennast kiiremana ja tehniliselt paremana, vaimselt õppisin mitte peale tormama, vaid enne oma käigud läbi mõelda.

Kuidas jäite rahule treenerite ning treeningutega?

Treenerid olid selles taipoksi klubis väga kogenenud nii treeneritöös kui ka kogemustega ringis, treeningud on hästi läbi mõeldud ja on huvitavad igal tasemel võitlejale.

Mis on Tais treenimise võlu ning miks soovitaksite igal võitlejal seal treenimas käia?

Treenimise võlu on selles, et seal on soe kliima ja kuna see on taipoksi sünnimaa, siis need inimesed annavad taipoksi kõige paremini edasi neile, kes seda sinna õppima lähevad.

Kindlasti seadsite endale ka eesmärgid, mida seal treenides saavutada, kas need said täidetud?

Minu eesmärk oli hea füüsiline vorm saavutada ja õppisin hulgi uut head tehnikat, mida saan nüüd võistlustel ära kasutada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles