Islamiriik tahab Briti toplessmodelli džihadistile naiseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

Briti luure teatel tegi äärmusrühmitus Islamiriik Briti toplessmodellile Kimberley Minersile ettepaneku saada džihadisti naiseks.

The Sunday Timesi teatel sai praegu 27-aastase Minersi juhtum alguse kui ta isa 2010. aastal suri ning ta leidis siis molemitega suhtlemisest ja koraani lugemisest lohutust.

Koristajana töötanud naine hakkas Briti kollase meedia jaoks topless modelliks, ta on mitmel korral poseerinud näiteks väljaandele The Sun.

Väidetavalt kontakteerus sotsiaalmeedias Minersiga Islamiriigi võitlejatele naisi otsiv Abu Usamah al-Britani.

Briti luure teatel on Miners ohus, kuna ta võidakse mõnele džihadistile naiseks röövida ja selle tõttu andsid nad talle hoiatuse.  Luureametnikud on naisega sel teemal vestelnud neljal korral ja teda hoiatati, et kui ta jätkab sotsiaalmeedias džihadistidega suhtlemist, siis ta peetakse kinni.

Miners on Briti võimudele jätnud endas ambivalentse pildi, kuna ta on avalikult mõistnud Islamiriigi teod hukka, kuid samas on poseerinud mosleminaiste riietuses.

Briti väljaannete andmetel kasutab naine sotsiaalmeedias nime Aisha lauren al-Britaniya ja ta on  jaganud sotsiaalmedias Islamiriigi lehekülgedel olevat informatsiooni.

Naise teatel on teda valesti mõistetud, sest alasti poseerimise eest ei ähvardanud teda keegi, kui ta aga pani selga mosleminaiste riidede, siis oli kohe kurjategija.

Mitmed väljaanded tõmbasid Kimberley Minersi ja teise inglanna, Sally Jonesi juhtumite vahele paralleeli.

Kentist pärit Jones reisis koos oma kümneaastase poja Jojo ja moslemist mehega 2013. aastal  Süüriasse. Poisis bioloogiline isa tegi lapse Islamiriigi poolt avaldatud hukkamisvideol videol kindlaks.

Jonesi mees Junaid Hussain hukkus möödunud aastal USA õhurünnakus, kuid Jones jäi Süüriasse Islamiriigi juurde. Jones, keda kutsutakse ka Valgeks leseks, on seni sotsiaalmeedias aktiivne ja kutsub britte tegema oma riigis terrorirünnakuid.

Pilte vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles