Eestisse tulnud pagulaspere avas Tartus oma kohviku!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus Riia tänaval avas uksed kohvik Smile. Pildil Evelin Ilves, perenaine Shushanik Muradyan ja tema tütar Meline.
Tartus Riia tänaval avas uksed kohvik Smile. Pildil Evelin Ilves, perenaine Shushanik Muradyan ja tema tütar Meline. Foto: Kristjan Teedema

Neli aastat tagasi jõudis Eestisse armeenia pagulaspere. Ettevõtlikud inimesed on tänaseks avanud Tartus päris oma kohviku.

Soov päris oma kohvik avada on perel olnud juba kolm aastat, kuid siiani ei ole suured pangad nõus olnud perele laenu andma.

Tartus Riia tänaval avas uksed kohvik Smile. Pildil perenaine Shushanik Muradyan (paremal) ja teda avamise puhul õnnitlenud Evelin Ilves.
Tartus Riia tänaval avas uksed kohvik Smile. Pildil perenaine Shushanik Muradyan (paremal) ja teda avamise puhul õnnitlenud Evelin Ilves. Foto: Kristjan Teedema

Kaukaasia toitu pakkuv Smile Cafe avamisele tulid eelkõige, nüüdseks juba 4 aastat Eestis elanud perekonna, sõbrad, kes on näinud pere teekonda ja teadsid, kui palju tuli vaeva näha, et oma unistuseni jõuda, vahendab ERR.

Tartus Riia tänaval avas uksed kohvik Smile.
Tartus Riia tänaval avas uksed kohvik Smile. Foto: Kristjan Teedema

«Kui te ise ette kujutate, et kui inimesed tulevad, paar asja kohvris, täiesti võõrale maale, ei ole elamist, ei ole üldse mitte midagi, tööd, tutvusringkonda, siis see on päris vaevaline - see on võib-olla kõige õigem sõna,» rääkis pere tugiisik Piret Peters.

Loe perekonna kohta lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles