Nutitelefonid tekitavad lisakortse?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefonid tekitavad lisakortse?
Nutitelefonid tekitavad lisakortse? Foto: SCANPIX

Ilukirurgide sõnul pöördub nende poole üha rohkem naisi, kellel on nutitelefonide kasutamise tõttu kortse juurde hakanud tulema.

Ilukirurg Jean-Louis Sebagh selgitas, et kui varem lasid kortse siluvaid protseduure teha eelkõige keskealised naised, siis nüüd on kliendid aina nooremaks läinud, kirjutab Daily Mail.

«Klientide hulgas on üha rohkem neid, kel on BlackBerryd või iPhone`id. Väikese ekraaniga töötamine sunnib silmi kissitama ning nägu pinges hoidma. Selle tõttu tekivad enneaegselt kortsud,» selgitas asjatundja.

Eriti tekkivat kortse otsaesisele ja kulmude vahele, kuna seda ala hoitakse nutitelefone kasutades kõige enam pinges. Nutitelefoni kortse saab ravida botox´iga.

Sama fenomeni on märganud ka kosmeetikud.

«Viimase 18 kuuga olen märganud oma klientide nägudel suuri muutusi. Neil on tekkinud tugevamaid miimikakortse mobiiliekraani vaatamise tõttu,» selgitas kosmeetik Nichola Joss

Arstide kinnitusel on niinimetatud nutitelefonikortsud üks viimastest probleemidest, mis on tänapäeva tehnoloogia ülekasutamise tõttu tekkinud.

Juba varasemast on teada hiirekäe ja kuiva silma sündroom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles