Keskraamatukogu näitab “Harilikke inimesi”

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu.
Pärnu keskraamatukogu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu keskraamatukogus saab vaadata Tartu kõrgema kunstikooli üliõpilaste joonistuste näitust “Harilik inimene”.

Väike ekspositsioon “Harilik inimene“ on koostatud aastatel 2004-2010 kunstikooli üldainete metoodilisse fondi kogutud üliõpilastöödest.

“Näitusekomplekti koostamine oli küllaltki raske, sest huvitavaid joonistusi on mõne aasta jooksul kogunenud palju ja kunstitudengite hulgas on rohkesti häid joonistajaid,” ütles Tartu kõrgema kunstikooli üldainete osakonna juhataja Ave Avalo.

Näituse teema on inimene, vaadata saab hariliku pliiatsiga joonistatud poolfiguure, figuure ja akte. Kunstitudengid on isikupäraselt välja toonud modellide karakteersed jooned, poosid ja meeleolud.

Väljapanek demonstreerib kunstikooli tavalistes joonistustundides tehtud, põhiliselt teisel-kolmandal kursusel valminud töid, kuid ka mõne esimese ja neljanda kursuse üliõpilase joonistusi.

Üliõpilasi juhendasid kõrgema kunstikooli üldainete osakonna joonistamise õppejõud Udo Vool, Ave Avalo, Eve Eesmaa, Rein Maantoa ja Merike Trubert. Näituse koostasid Ave Avalo ja Peeter Peedosk.

Üliõpilastööde näitus “Harilik inimene” on avatud 7. märtsini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles