Liina Stein asus kaitsesse: olen piisavalt võimekas, et luua oma disainid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Stein
Liina Stein Foto: Samsung

Täna lahvatas moemaailmas suurem skandaal, kui tuli avalikuks hõõrumine kohalike moeloojate vahel. Nimelt leiavad nii Ülle Suurhans-Pohjanheimo, kui ka Kristina Viirpalu, et noor moelooja Liina Stein on tegelenud ideede vargusega ning maha teinud Viirpalu kuulsad pitsist body'd. Liina Stein otsustas võtta sõna ja asuda kaitsesse sotsiaalmeedias.

«Seoses konkurentide meelevaldsete ja pahatahtlike süüdistustega nagu oleks minu looming liiga sarnane Kristina Viirpalu sama kategooria tootega, mis täna jõudsid avalikkuse ette Kroonika skandaali õhutavas loos, pöördusin objektiivse hinnangu saamiseks ja valeväidete kummutamiseks Eesti Intellektuaalomandi ja Tehnoloogiasiirde Keskuse direktori Marius Kuningase poole.

Tema hinnangul ei ole antud juhul tegemist Kristina Viirpalu autoriõiguste ega ka tööstusomandi õiguste rikkumisega,» teatas naine Facebookis.

«Minu senine töö ja saavutused moeloojana tõestavad, et olen piisavalt võimekas, et luua oma disainid ise ega vaja selleks kõrvalist abi. Minu kollektsioonid on hooajast hooaega pälvinud nii moeasjatundjatelt kui klientidelt positiivseid hinnanguid,» asus Stein end kaitsema.

Tallinn Fashion Week 24.03.2016 CatwalkLIINA STEIN
Tallinn Fashion Week 24.03.2016 CatwalkLIINA STEIN Foto: Erlend Štaub

«Äärmisel kurb ja ootamatu on sattuda sellise pahatahtliku rünnaku alla ja seda inimeste poolt, kelle loomingut olen alati imetlenud ja kõrgelt hinnanud. Kristina Viirpalu ja Ülle Suurhans-Pohjanheimo tõelised motiivid minu tööd laimata on mulle teadmata, ent kindlasti ei mõju sel viisil konkurentide avalik halvustamine hästi nende kummagi mainele.

Võtan seda hetkel ebameeldivat olukorda kui kaudset komplimenti, sest päris põhjuseta kaks valdkonna tugevat tegijat igasugust eneseväärikust kaotades kollast ajakirjandust appi võttes mind rünnanud ei oleks,» lisas naine lõpetuseks.

Unistuste pulmakleidid. Kristina Viirpalu
Unistuste pulmakleidid. Kristina Viirpalu Foto: Disainerid

Vaata ja võrdle kahe moelooja loomingut ning otsusta ise!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles