Autojuht, pane tähele! Avastati lihtne lahendus liiklusummikute vältimiseks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autobahnimaksuga loodab Saksamaa leida raha kiirteede remondiks ning vähendada ühtlasi ummikuid.
Autobahnimaksuga loodab Saksamaa leida raha kiirteede remondiks ning vähendada ühtlasi ummikuid. Foto: Frank Leonhardt / AFP

On palju asju, mis on vähem tüütumad kui peale väsitavat tööpäeva ummikus passimine. Nüüd on leitud, kuidas nende teket vältida.

"Alati keskel" ehk lahendus number 1: Ummikutes on tihtipeale probleemiks venimine rohelise tule ilmumisel. See tähendab, et kui esimene autojuht näeb rohelist tuld ja hakkab liikuma, siis järgmine alles käivitab autot ja nii edasi kuni autorivi lõpuni. Pikemal foorideta teelõigul aga püütakse esimesed autod uuesti kinni ja sõidetakse neil siis nö. otsas. Lihtne lahendus oleks see et kõik autojuhid proovivad sõita alati keskel.

Alati keskel
Alati keskel Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Kuna aga kõik inimesed teadupärast ennast nii efektiivselt muuta ei suuda, siis oleks teine lahendus nad lihtsalt liiklusest kõrvaldada. Mida enam autopiloodiga autosid liikluses, seda väiksemad on liiklusummikud, kuna nn. "ise sõitvad" autod suudavad sõita liikluses täpselt ees ja taga oleva auto vahel.

Vaata põhjalikumat selgitust SIIN!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles