Pildid ja video: autistist poiss sai ootamatu lõunakaaslase

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikides Floridas Tallahassees Montfordi põhikoolis sai üksinda koolisööklas söönud autistlik poiss ootamatu lõunakaaslase, kui ta lauda istus Florida ülikooli ameerika jalgpalli meeskonna staarmängija Travis Rudolph.

Ema Leah Paske sõnul oli tal hea meel, et poeg ei pidanud üksinda sööma nagu tavaliselt, kuna teised õpilased hoiavad temast eemale, edastab orlandosentinel.com.

Lisaks Rudolphile külastasid kooli veel mitmed ameerika jalgpallurid.

Keegi koolist saatis poisist ja jalgpallurist tehtud pildid emale, kes pani need Facebooki.

«Ma ei tea, miks see hea mees mu pojaga lõunalauda jagas, kuid mul on hea meel, et ta seda tegi. See oli esimene kord, mil ma ei pidanud muretsema, et mu poeg sööb üksinda. Tema lauas oli mees, kes on paljude silmis kangelane,» teatas ema.

Ema tänas Facebookis Travis Rudolphit teatades, et nad on nüüd tema suured fännid.

«Küsisin poisilt, et kas tohin tema juurde istuda ja ta vastas, et tohin. Ta ütles, et tema nimi on Bo ja talle meeldib meie meeskond Seminoles,» teatas jalgpallur.

Sportlase sõnul ei saanud ta aru, et poisil on autism, sest temaga oli lihtne suhelda ja ta oli lõbus.

Meeskonna treeneri Jimbo Fisheri teatel on tal hea meel, et mängijad käisid Tallahassees õpilastega kohtumas.

«Inimeste elu saab mõjutada mitmel viisil, üks on teha kellegi elu rõõmsamaks. Sportlased saavad olla eeskujuks ja nad seda ongi,» teatas treener.

Ta kiitis eraldi Rudolphit, kes autistist poisi päeva rõõmsaks tegi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles