Trumpi kampaaniajuht: vägistamist ei oleks, kui naised oleksid tugevamad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellyanne Conway
Kellyanne Conway Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi uus kampaaniajuht, kes aitab Trumpi teha naiste silmis atraktiivsemaks, teatas et vägistamist ei eksisteeriks, kui naised tugevamad oleksid.

Kellyanne Conway, kellest sai Trumpi uus kampaaniajuht selle kuu alguses, sõnas juba kolm aastat tagasi telesaates, et naiste nõrkuse tõttu on vägistamine võimalik, kuid ta seisukoht kerkis nüüdse presidendikampaaniaga uuesti esile, edastab The Independent.

«Kui meie, naised, oleksime meestega füüsiliselt võrdsed ja sama tugevad kui mehed, siis ei saaks mitte kunagi mitte ühtegi naiste vägistamist aet leida. Rääkimata vaimsest, emotsionaalsest ja professionaalsest tugevusest. Tugevad naised suudavad end kaitsta ja ründaja minema kihutada,» lausus nüüdne kampaaniajuht.

Trump on oma varasemates sõnavõttudes mitmel korral rõhutanud, et naised on vägistamise ohvriksl langedes ise süüdi. See seisukoht tekitas talle palju naissoost vastaseid.

Conway kolme aasta taguse kommentaari tõi nüüd esile Trumpivastane poliitiline grupeering Democratic Coalition Against Trump, mille esindajad kommenteerisid, et Trumpil ja ta kampaaniameeskonnal on kummalised seisukohad, sest meeste ja naiste füüsiline tugevus jääb erinevaks ning naised ei saa olla süüdi, kui nad vägistamisohvriks langevad.  

«Valgesse Majja minek ei ole mingi tõsielusaade, presidendikampaanias on panused kõrged, naistega seotud teemad mängivad suurt rolli,» teatas nimetatud organisatsiooni esindaja Francesca Lucia.

Grupp viitas ka saate «The Daily News» autorile Lizz Winsteadile, kes asutas Trumpi vastase grupeeringu Lady Parts Justice and Artists Against Trump.

«Enamik inimesi, kes mõtlevad nii nagu Donald Trump, avaldavad oma seisukohti vaid lähedaste ringis, kuna nad neid tegelikult  häbenevad, kuid mitte Kellyanne Conway ja Donald Trump ise,» teatas Winstead varem.

Winstead jätkas, et ühiskonnas on palju naiste vastu suunatud seksismi, seksuaalset ahistamist ja vägivalda, kuid Trump ja ta pooldajad valavad naiste teemaga veel õli tulle. 

Trumpi vastaste arvates levitavad Trump ja Conway meelega siseukohti, mis võivad veelgi sugudevahelisi pingeid ja naistevastaseid rünnakuid tekitada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles