Šveitsis röövis «terrorist» juuksurisalongist Chewbacca

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chewbacca
Chewbacca Foto: SCANPIX

Šveitsis St. Gallenis toimus eile intsident, milles maskis mees tormas juuksurisalongi karjudes «terrorirünnak» ja viis sealt kaasa «Tähesõdade» filmidest tuntud tegelase Chewbacca kuju.

Juuksuriõpilase Severine Tschirreni teatel oli ta juhtumi ajal Coiffure X salongis arvates, et tegemist on raharöövliga, edastab The Local.

Sissetungijat ei huvitanud raha, vaid ta läks akna juurde, tõmbas kardina eest ja haaras aknal olnud kahest Chewbacca pappkujust ühe kaasa.

Mees jättis endast maha sõnumi, et ta pidi selle kuju vabastama, kuna ta kannatab Stockholmi sündroomi all. Stockholmi sündroomi puhul kiindub vangistatu vangistajasse.

20-aastase Tschirreni teatel ei teadnud ta, mida teha, vaid ta lihtsalt jälgis šokeerituna mehe tegevust.

Juuksurisalongi töötajad kutsusid politsei, kuid politseinikel oli raske uskuda ja neile tegi tegi nalja, et keegi tormas salongi ja viis pappkuju kaasa.

St. Galleni politsei kinnitas, et sündmuskohta oli  jäetud selgituskiri, kuid salong ei esitanud kuju varastamise ja sissetungi kohta ametlikku kaebust.

Politsei arvates võib mees ka teist korda salongi sisse tormata, kuna teine Chewbacca vajab ka «vabastamist», soovitades juuksurisalongi töötajatel kasutada mehe vastu pipragaasi.

Salongi omaniku Ivan Herbi arvates on sissetungijast mehel tõenäoliselt psühholoogilisi probleeme või olid selle taga naljaviskajatest tudengid.

Tema jaoks ei olnud see juhtum naljakas, kuna Chewbaccad on salongi reklaamkujud ja mees ehmatas «terrorirünnakuga» töötajaid.

Omaniku sõnul ei esita ta ametlikku kaebust, kuna see ei aita olukorda lahendada, pigem annab ta kuju tagastajale vaevatasuks 100 Šveitsi franki.  Herb pani üles plakatid, millel on Chewbacca tagaotsimiskuulutus.

Omaniku teatel tekitas juhtum tema salongi, mis on St. Gallenis tegutsenud 30 aastat, vastu suurt huvi ja klientide arv hakkas kasvama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles