«Troonide mängu» fänn kasvatab «draakoneid», kuid ilma lendamise ja leekideta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veeagaam
Veeagaam Foto: SCANPIX

Menusarja «Troonide mäng» fänn, prantslasest üliõpilane Jordan Cadiot tegeleb «draakonite» kasvatamisega. Tegemist ei ole siiski selliste tuldpurskavate ja lendavate draakonitega, nagu on näha seriaalis, vaid Aasias looduses elavate veeagaamidega (Physignathus cocincinus).

Nante´i lähedal Hericis elav 20-aastane mees tegi oma «draakonite» kollektsioonist fotod, mis jõudsid sotsiaalmeediassse, edastab Daily Mail.

Cadiot teatel ei ole tema «draakonid» sellised nagu on «Troonide mängu» kuningannal Daenerys Targaryenil, kelle loomadel on erioskused.

Veeagaaamid vajavad lemmikloomadena palju ruumi, seega peaks nende vivaarium olema üsna suur. Need loomad vajavad sooja keskkonda, kus temperatuur peaks olema päevasel ajal umbes 30 soojakraadi ja öösel 23 kraadi. Niiskus peaks olema 80 protsenti.

Veeagaamid võivad kasvada kuni ühemeetriseks ja elada keskmiselt 15 aastat. Nende loomade nahk varieerub helerohelisest väga tumeroheliseni, kõhuosa võib olla punane ja oranž. 

Pilte vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles