Video: Miks tuntud moeloojad näevad ise välja nagu hallid hiired?

Anu Saagim
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeva õhtul olid Tallinnas Kultuurikatlas kohal põnevad veinitootjad Argentinast, Lõuna-Aafrikast, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Itaaliast, Austriast ja Rootsist ning ka Eesti restoranielu tipptegelasi ja arvamusliidreid ning arvukalt kuulsaid hea toidu ja veini sõpru.

Suur veinipidu Viinitie & Wolt Kultuurikatlas 
Suur veinipidu Viinitie & Wolt Kultuurikatlas Foto: Erlend Štaub

Mekiti häid veine ja nauditi head muusikat. Mis aga eriti silma torkas - värvikas seltskond oli enamjaolt riietunud musta ja halli.  

Elu24 püüdis kinni armastatud moelooja Liisi Eesmaa ja uuris temalt, miks eestlane eelistab pea igas olukorras tumedaid rõivaid.

Liisi: See on põhjamaine loomus ja selline tume värv riietumises väljendabki tagasihoidlikkust ja minimalismi. Kas see on normaalne? No ma ei oska öelda.

Normaalsus võib väljenduda mitmel moel. Mina kannan näiteks meelsasti Aafrika mustreid, sina kannad erkroosat ja kõik ülejäänud mustvalget. 

Aga tegelikult, kui tänagi siin rahva seas ringi vaadata, siis kõik need inimesed on siin oma mustvalge graafilise kostüümi detailideni läbi mõelnud, siin ei ole mitte midagi juhuslikku.

See on mingi kindel turvatsoon, milles sa tunned ennast hästi. Sa tead, et sa ei pane mööda, sa ei kanna mingeid veidraid värve, mis on võib-olla liiga silmatorkavad.

Foto: Erlend Štaub

Aga kui minna näiteks uhketele moe-show-dele, kus modellid näevad välja nagu papagoid ja värvikast publikust ei hakka siin kohal rääkimagi, siis moeloojad ise kannavad pea eranditult alati minimalistlikku musta. Miks nad ise kõikvõimalikes vikerkaarevärvides rõivaid, mida nad ju loovad, ei kanna?

Liisi: Kui sa ikka kaks kuni kolm kuud möllad hullult oma uue kollektsiooniga, uue hooaja ja uute trendidega, siis sa oled lõpuks nii üleküllastunud sellest moest. Sul on kopp ees ja sa tahad ennast lihtsalt taandada, olla nii nähtamatu ning sa tahad, et ainult sinu töö räägib sinu eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles