Sandra Jõgeva kriitikanooled ja TV3 vastus! Evelin intervjueerib oma jutusaates ekskaasat: kes tunnistas kõrvalsuhte esimesena üles? (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01:  EVELIN ILVES : P
PRN01: EVELIN ILVES : P Foto: MEHIS PALOTU/PRNPM/EMF

Blogija ja kunstnik Sandra Jõgeva kirjutab oma veebiblogis, et käis Evelin Ilvese jutusaate publikus ning andis korraliku ülevaate sellest, mida saates näha saab ja kes on külalisteks.

«Nagu eelreklaamist ja saate formaadist aru saan, tahetakse Evelinist vormida midagi Eesti Oprah` taolist. Ehk siis: lihtne jutu-show. Teemaks lahutus. Saates on kolm intervjuud, neist viimane kahe inimesega korraga. Abielupaar Jörbergid. Näen TV3 stuudiole taksoga lähenedes proua Jörbergit, kes meenutab Kleopatra muumiat - ja mustaks värvitud pealaega härra Jörbergi. Olles päris aus, pean tunnistama, et kõigepealt arvan, enne kui nad ära tunnen, et tegu on USA white trash`i stiilis paarikesega, kes end stuudiopublikuna teostab,» pajatab Jõgeva oma blogis.

Evelin Ilves
Evelin Ilves Foto: TV3

Naine kahtlustab, et naissaatejuhtidele saab tihti saatuslikuks ninnu-nännu stiil ning nende inimeste külalisteks kutsumine, kes oma oma loo juba mitu korda ära rääkinud. «Kas keegi mäletab Ingrid Peeki «Stereot» kõigest mõni aasta tagasi?» küsib ta.

«Sama häda on Evelini ja Jörbergidega. Nende mõlemi teine ühine abielu kõlab väga tuttavalt, ju nad on olnud ikka päris mitmes naistekas, nii kirjutavas pressis kui teles. Saate lõpuks tõuseb Üllar püsti ja liigutab end rütmiliselt (päris tantsuks seda liigitada ei saaks, ka parima tahtmise juures) ja ühtlasi maigutab oma suud. Muusika tuleb fonogrammilt. Kui diivanil istuv ja oma eraelust sisuliselt mitte midagi rääkiv Jörberg mõjub iseenesest sümpaatse, klassikaliselt introvertse Eesti mehena, siis lauljana hakkab tast veidike hale,» lendab kriitikanooli.

Üllar Jörberg Õllesummeril
Üllar Jörberg Õllesummeril Foto: Jelena Rudi

Publik meenutab kunstniku jaoks rahvast Mustamäe trollis.

«Ja nüüd saate esimeste külaliste juurde: nendeks on keegi psühhoteraapiaga tegelenud ja lahutuseteemalise raamatu välja andnud Kaire Talviste. Temaga tehtud Evelini intervjuu on kõige pikem - või tundub see lihtsalt nii? «Kui igav!», õhkavad kaks tädi mu selja taga.»

Saate nael on arvatavasti Evelini jutusaate väljakuulutatud aususe ja isiklikkuse kehastus: «Tema abikaasa Karli Lambot. Miks tuleb endassetõmbunud ja tõsise mehe mulje jättev Evelini eks saatesse, kus peab oma saatejuhist esimesele naisele aru andma, kas ta tõesti hakkas seda esimesena petma?»

Karli Lambot. Карли Ламбот.
Karli Lambot. Карли Ламбот. Foto: Toomas Tatar

Selgub, et saates saab vaataja teada, et kui Evelin Ilves oli Toomas Hendrik Ilvesega tuttavaks saanud ja tahtis oma tollasele abikaasale kõrvalsuhte üles tunnistada ning kutsus selle tõsiseks jutuajamiseks restorani, jõudis mees temast ette ja teatas, et tal

on keegi teine. «Illustratsiooniks on taas noorepõlvepildid stuudioekraanil. See on ka saate absoluutselt ainus visuaal. Kui viimaseks mitte arvestada stuudios luusida lastavat saatejuhi koera,» lisas blogija.

Loe pikemalt Evelini saate kohta SIIN.

Postitusele reageeris täna ka TV3 ise.

«Peagi TV3 eetrisse jõudva uue telesaate «Evelin» publikus istus kunstnik Sandra Jõgeva, kes kahetsusväärselt kommenteeris pärast salvestuse lõppu oma blogis stuudios nähtut. TV3 avaldab kahetsust, et Sandra Jõgeva kirjutis leidis avaldamist ka Delfis, sest pahatahtliku eelhoiakuga on kommenteeritud saate tootmisprotsessi, mitte vestlust, mida televaataja juba septembris jõudvast saatest näeb. Võtame tarvitusele abinõud, et taolist asja rohkem ei juhtuks,» teatas veebikanal meili teel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles