Pildid ja video: endised Siiami kaksikud alustavad kooliteed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendkuningriigis Kentis alustavad nüüd kooliteed kaksikud tüdrukud, kes sündisid Siiami kaksikutena ja kellele tehti eraldamisoperatsioon.

Rosie ja Ruby Formosa sündisid alakehast ühendatuna ja neil oli osa soolestikust ühine, kuid 2012. aastal pärast sündi tehtud operatsioon õnnestus ja nad lahutati, edastab The Guardian.

Arstid sõnasid laste vanematele, Angela ja Daniel Formosale, et tüdrukud ei pruugi sellel operatsioonil ellu jääda, kuid vanemate õnneks läks teisiti.

Kentis Bexleyheathis elavas peres kasbab veel üheksa-aastane tütar Lily.

Angela Formosa sõnul hirmutas teda neli aastat tagasi, kui arstid avastasid, et ta kannab Siiami kaksikuid, kuid ta siiski lootis, et kõik läheb hästi.

«Arvasin siis, et kui nad ka sünnivad, siis ei pruugi nad pärast sündi elama jääda ega operatsiooni üle elada, kuid ma ei kaotanud optimismi,» meenutas ema.

Tüdrukud sündisid Londoni University College haiglas keisrilõike abil 34. rasedusnädalal, kuid juba paar tundi pärast sündi transporditi nad Great Ormond Streeti haiglasse operatsioonile.

Eraldamisoperatsioon kestis viis tundi, lapsed taastusid pärast seda pikalt haiglas ja pääsesid koju alles kolmenädalastena.

Ema sõnul paranesid tütred operatsioonist kiiresti, olles nüüdseks terved lapsed, kes alustavad kooliteed.

Ühendkuningriigis Londonis asuv Great Ormond Streeti haiglat peetakse Euroopas Siiami kaksikute eraldamisoperatsioone tegevatest haiglatest parimaks. Viimase 30 aastal on seal tehtud 27 Siiami kaksikute eraldamisoperatsiooni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles