Pakistanis arreteeriti eksamipaberile roppuse kirjutanud noormees

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistanis arreteeriti eksamipaberile roppuse kirjutanud noormees
Pakistanis arreteeriti eksamipaberile roppuse kirjutanud noormees Foto: SCANPIX

Pakistanis arreteeris politsei noormehe, kes eksamipaberile oli roppuse kirjutanud.

Pakistanis tõusid roppuste ja vandesõnade kasutamise kohta käivad seadused päevakorda möödunud aasta detsembris, kui mõrvati poliitik, kes võitles nende seaduste muutmise eest, kirjutab Huffington Post.

Siiani saab islamiseaduste rikkujaid karistada surmanuhtlusega. Kriitikute sõnul kasutavad islamistid neid seadusi ettekäändena mitte moslemitest elanikega arvete õiendamiseks ja kättemaksuks.

Karachi ühe kooli esindajad teatasid 17-aastasest moslemist Sami Ullahist politseile pärast seda, kui olid ta eksamitöö üle vaadanud.

Politsei esindaja Qudrat Shah Lodhi sõnas, et ta ei hakka kordama, mida poiss oli kirjutanud, sest siis ka tema on ropendanud ning teda võib arreteerida.

Ullah tunnistas politseile, et kirjutas ropu sõna, kuna ei osanud ühele eksamiküsimusele vastata ning sõna kirjutamine vähendas eksamipinget.

«Poiss palus eksami teinud õpetajatelt vabandust. Tal on oma teo pärast häbi,» lisas politseinik.

Siiani ei ole Pakistanis mitte kellelegi vandumise ja roppude sõnade kasutamise eest surmanuhtlust määratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles