Naised tarbivad piima meestest oluliselt rohkem

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anatoli Tafitšuk ja Anu Saagim Babor Spa piimavannis
Anatoli Tafitšuk ja Anu Saagim Babor Spa piimavannis Foto: Jelena Rudi

Toiduliit käivitas äsja piimakampaania, mille eesmärk on tuletada eestimaalastele meelde, kui väärtuslikud toiduained on piim ja piimatooted. Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on piimatooted möödunud aasta lõpus läbiviidud uuringu kohaselt eestimaalaste seas väga populaarsed, kusjuures naised tarbivad enamikke piimatooteid meestest pisut rohkem.

«TNS Emori poolt Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja tellimusel läbiviidud uuring näitas, et kui naistest tarbib erinevaid piimatooteid vähemalt kord nädalas keskmiselt 62,3%, siis meeste puhul jääb see näitaja alla 60%. Eriti suur oli erinevus naiste ja meeste vahel kodujuustu ja maitsestamata kohupiima tarbimises – vähemalt kord nädalas sööb neid tooteid 68% naistest, samas kui meeste puhul on see näitaja 54%,» rääkis Potisepp.

Anu Saagim ja Anatoli Tafitšuk luksuslikus piimavannis 
Anu Saagim ja Anatoli Tafitšuk luksuslikus piimavannis Foto: Jelena Rudi

Tema sõnul tarbivad naised meestest sagedamini ka näiteks  jogurtit ja joogijogurtit, kohupiimakreeme ja kohupiimapastasid, naistest mõnevõrra isukamalt tarbivad mehed aga joogipiima ja võid. Kõige populaarsem piimatoode on nii meeste kui naiste seas juust – tervelt 88% nii meestest kui ka naistest ütles, et sööb vähemalt korra nädalas juustu.

Uuringu kohaselt on märgata piimatoodete tarbimises erinevaid harjumusi ka inimeste rahvuse põhjal. Nii on näiteks hapendatud piimatooted nagu hapupiim, keefir ja pett mitte-eestlaste seas oluliselt populaarsem kui eestlaste seas.

«Kui eestlastest joob vähemalt kord nädalas hapendatud piimatooteid 55% elanikest, siis mitte-eestlaste seas naudib tervislikkusest pakatavaid fermenteeritud jooke vähemalt kord nädalas 67% vastanutest,» sõnas Potisepp. Samuti tarbivad mitte-eestlased kohukesi eestlastest pea poole rohkem.

Teisalt aga näitas uuring, et juustutooted on mitte-eestlaste seas vähem populaarsed.

«90% eestlastest tarbib juustu vähemalt kord nädalas, kusjuures 82% eestlastest tarbib juustu iga päev või mitu korda nädalas. Mitte-eestlaste seas tarbib iga päev või mitu korda nädalas juustu 69% ning kord nädalas 16% vastanutest. Toorjuustu tarbib regulaarselt 54% eestlastest ja 48% mitte-eestlastest,» rääkis Potisepp.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on piimakampaania peamine eesmärk tuletada inimestele meelde, et Eestimaal on palju häid toiduaineid, nende seas ka väga väärtuslik piim. 

Foto: Promopilt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles