Video: ühisrahastuse abil loodetakse lahendada Argentinas asuva «silma» saladus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Argentinas asub koordinaatidel 34°15'07.8'S 58°49'47.4'W kummaline ümara kujuga pöörlev saar, mis kannab hüüdnime Silm.

Maailma suurima ühisrahastussaidi Kickstarter abil loodetakse saada selle mõistatuse lahendamiseks raha, edastab Daily Mail.

Tulnukakütid ja ufoloogid pakkusid, et Argentina kirdeosa soos asuva saare all asub tulnukate baas, kuid nad ei tea, miks selle pealmine osa pöörleb.  

Nüüd käivitasid teadlased ja teadusfilmide tegijad Kickstarteris kampaania, et sealt saadava raha abil sõita kohale ja lähemalt uurida, millega tegemist on.

Teadusfilmitegijad otsisid filmitegemiseks materjali ja neile jäi silma Argentinas asuv kummaline saar, mis pöörleb olles ümbritsetud veest. Külastuse järel on teada, et saar pöörleb ümber oma telje ning saart ümbritsev vesi on piirkonna kohta väga selge ja külm. Saar on tugeva pinnasega, samas ümbritsevad soomättad on pehmed.

Kohal käinud teadlaste ja filmimeeskonna teatel teevad nad ühisrahastuse abil selle fenomeni lahendamiseks veel uuringuid.

«Leidsime Parana jõe deltaalal soost liikuva ja pöörleva saare. Tegemist on peaaegu ümara saarega, mida ümbritseb külma veega «vallikraav», » teatas uuringus osalev ameeriklasest insener Richard Petroni.

Petroni sõnul seostatakse selle saarega üleloomulikku, tulnukaid ja paljusid paranormaalseid nähtusi.

Lisaks Petronile käisid saart kohapeal uurimas režissöör  Sergio Neuspillerm ja tehnikaekspert Pablo Martinez.

Meeskonna teatel otsisid nad Google Mapsi ja teiste allikate abil paika, mida seostatakse paranormaalsete nähtuste, tulnukate ja teiste fenomenidega ning nad leidsid Argentinas asuva «Silma». Nende teatel on nii saar kui selle ümber olev vaba veeala peaaegu ideaalselt ümara kujuga.

Uurijad loodavad saada Kickstarteri kampaania abil 50 000 dollarit ning neil on veel 42 päeva selle summa kokkusaamiseks aega. See rahasumma tahetakse kulutada järgmisele ekspeditsioonile, et kummalist pöörlevat saart uurida ja sellest dokumentaalfilm teha.

Uurimisse kaasatakse sukeldusvahendid, geoloogid, bioloogid, ufoloogid, droonid ja palju muud, mis aitavad saladust lahendada.

Argentina pöörleva saare teemal võttis sõna ka lehekülje UFO Sightings Daily toimetaja Scott Waring, kes on veendunud, et tegemist ei ole maise loodusobjektiga, vaid sellega on seotud maavälised jõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles