Suri komöödialegend Gene Wilder

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gene Wilder "Willy Wonka & the Chocolate Factory" 1971
Gene Wilder "Willy Wonka & the Chocolate Factory" 1971 Foto: SCANPIX

Hollywoodi üks suuremaid komöödiatähti Gene Wilder suri 83-aastaselt.

Kahekordne Oscari-võitja suri oma kodus Connecticutis Alzheimeri tõvest tingitud komplikatsioonide tõttu, vahendab Variety.

Wilderi koostöö Richard Pryori ja Mel Brooksiga 60ndate lõpul ja 70ndatel mõjutas Hollywoodis tervet põlvkonda komöödiafilmide tegijaid.

Mel Brooks meenutas kadunud sõpra Twitteris: «Gene Wilder on üks suuremaid meie aja talente. Ta õnnistas igat meie filmi oma maagiaga ja ta õnnistas mind oma sõprusega.»
Mel Brooks meenutas kadunud sõpra Twitteris: «Gene Wilder on üks suuremaid meie aja talente. Ta õnnistas igat meie filmi oma maagiaga ja ta õnnistas mind oma sõprusega.» Foto: twitter

Wisconsinist pärit näitleja võitis esimese Oscari oma läbimurderolli eest Mel Brooksi 1968. aasta filmis «The Producers».

Wilderi koostöö stsenarist ja lavastaja Mel Brooksiga jätkus žanriparoodiatega, faux-vesterniga «Leegitsevad sadulad» ja õudukaga «Noor Frankenstein».

Wilder tegi oma tuntuima rolli 1971. aastal Roald Dahli raamatu põhjal mugandatud lastefilmis «Willy Wonka ja šokolaadivabrik».

Gene Wilder 1996. aasta filmis "Laughter on the 23rd Floor".
Gene Wilder 1996. aasta filmis "Laughter on the 23rd Floor". Foto: SHAWN BALDWIN/REUTERS

Kuuekümnendatel oli Wilder viis aastat abielus Mary Mercieriga. Wilder adopteeris 1967. aastal tütre Katharine'i tolle ema Mary Joan Schutziga abielludes. Suhtlus Katharine'iga katkes aga pärast seda, kui paar seitsmekümnendatel lahutas. 

Näitleja oli «Saturday Night Live'i» staari Gilda Radneriga abielus 1984. aastast kuni 1989. aastani, mil naine suri. Wilder abiellus 1991. aastal Karen Boyeriga.

Gene Wilder ja tema abikaasa Karen Boyer 2010. aasta septembris.
Gene Wilder ja tema abikaasa Karen Boyer 2010. aasta septembris. Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS

Hilisemas elus võitis Wilder sarjas «Will & Grace» tehtud rolli eest Emmy ning keskendus põhiliselt romaanide kirjutamisele. 

Wilderit jäävad leinama tema neljas naine Karen Boyer ja filmitegijast õepoeg Jordan Walker-Pearlman. 

Gene Wilder oma raamatu "The Woman Who Wouldn't" esitlusel 2008. aastal.
Gene Wilder oma raamatu "The Woman Who Wouldn't" esitlusel 2008. aastal. Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles