Video: Pariisi restoran keeldus mosleminaiste teenindamisest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mosleminaised
Mosleminaised Foto: SCANPIX

Prantsusmaa pealinnas Pariisis asuv restoran keeldus teenindamast kaht mosleminaist, tekitades sellega viha ja tuues kaasa protestid.

Juhtum jäädvustati videole ja sellel on näha-kuulda teenindajat naistele ütlemas: «Terroristid on moslemid ja kõik moslemid on terroristid», edastab BBC.

Intsident leidis aset möödunud laupäeva õhtul Pariisi eeslinnas Tremblay-en-France`is Le Cenacle restoranis.

Pühapäeval kogunes selle restorani ette grupp, kes protestis hijab'i kandnud naiste halva kohtlemise pärast ning naisi solvanud isik palus protestijatelt vabandust.

Mehe sõnul läks olukord «üle käte», kuna burkiinide teema tõttu on Prantsusmaal palju pingeid ning ta sõber hukkus Pariisis möödunud novembris toimunud terrorirünnakus.

Prokuratuuri teatel käivitati mosleminaistega juhtunu tõttu rassilise diskrimineerimise uurimine.

Juhuslikult nimetatud restorani juures olnud reporter oli juhtunu tunnistajaks ja tegi fotosid.

Tema andmetel läks teenindaja ja kahe naisel vaheline vastuolu pingeliseks. Üks naistest jäädvustas juhtunu oma nutitelefoniga, samas teatades, et ta ei soovi rassistlikku teenindamist.

Mees teatas, et rassistid ei tapa inimesi nagu moslemid ja ta ei taha oma restoranis näha moslemeid.

Minister Laurence Rosignoli teatel palus ta Prantsusmaa rassismivastasel organisatsioonil Dilcra uurida, mis selles restoranis teenindaja ja külastajate vahel aset leidis.

Prantsusmaa islamofoobiavastane ühendus edastas, et Pariisis alandati kaht mosleminaist ning neile pakutakse selle tõttu psühholoogilist abi.

Prantsusmaa kohtu teatel ei kehti kohalike omavalitsuste poolt kehtestatud burkiinikeeld, kuid kohalikud võimud lubasid keeldu jätkata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles