Fotod: Kakumäel tähistati muinastulede ööd pirukafestivali ja Tallinna suurima lõkkega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakumäel tähistati muinastulede ööd pirukafestivali ja Tallinna suurima lõkkega
Kakumäel tähistati muinastulede ööd pirukafestivali ja Tallinna suurima lõkkega Foto: Haven Kakumäe

Eile õhtul süüdati Kakumäe jahisadamas Tallinna suurim lõke, et tähistada traditsioonilist muinastulede ööd. Enne seda toimus esimene Kakumäe Pirukafestival ja Parima Kakumäe Kaku valimine.

Haven Kakumäe juhatuse liikme Neeme Kaarma sõnul oli ürituse eesmärk kutsuda kokku nii kohalikud kui ka linnarahvas, et veeta üheskoos meeleolukas suvelõpuüritus.

Foto: Haven Kakumäe

«Mereäärse riigi jaoks täidab sadam olulist funktsiooni. Kuigi Kakumäe sadamasse rajatav mitmekesiste võimalustega kompleksi arendus on veel tööjärgus, on meie eesmärk kutsuda inimesi järjest rohkem sadamasse juba praegu,» rääkis Kaarma.

Foto: Haven Kakumäe

Enne uhke lõkke süütamist toimus meeleolukas pirukafestival, kus kohalikud koduküpsetajad pakkusid maitsvaid küpsetisi, hoidiseid ja moose ning lisaks traditsioonilisele kohvile ja teele ka ise valmistatud jooke. Pirukafestil valiti välja parim soolane ja magus küpsetis ehk Soolane Kakuke ja Magus Kakuke.

Foto: Haven Kakumäe
Foto: Haven Kakumäe
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles