Joogaõpetaja Sukhdev Kaur selgitab, mis asi on numeroloogia

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sukhdev Kaur
Sukhdev Kaur Foto: Erakogu

Numeroloogia on üks osa idamaisest joogakultuurist, mis on Eestis paraku vähem tuntud kui praktiline jooga ise. Sellel alal valitsevad muutumatud Universumi seadused, mis on ka teaduslikult täiesti aktsepteeritud. Ilmselt ongi paljud numerolooogiast eemale jäänud selle matemaatilise külje tõttu, teadmata, kui palju need numbrid võivad temast rääkida. Eestis tegeleb numeroloogiaga Mehhikost pärit joogaõpetaja Sukhdev Kaur, kes avab pisut uksed selle ala juurde.

Sel korral räägime numeroloogiast. On see pärit vanast Hiinast?

Numeroloogia on vanem kui Hiina. See, mida meie tutvustame, on Indiast pärit, aga muidu on numeroloogia iidsem kui kõik tsivilisatsioonid, see on seotud Maa, Kosmose ja Universumi struktuuridega. See tuli enne inimest, enne kultuure ja jääb ka pärast neid.

Mida numeroloogia tänapäeval tähendab ja kuidas seda inimestele selgitada?

Numeroloogia on inimese teadvuse ja teadlikkuse selgroog. Sünnikuupäeva numbrite järgi saab inimene teada oma anded, selle, mis on talle kerge või raske, milline on tema karma, millised on tema suhted teiste inimestega, millised on need numbrid, mida ta ise on endale valinud ja kuidas ta neid ise kasutab. Meil on numbritest erinevad järjestused, igalühel on oma,  ja järjestusest sõltub, kuidas ta oma probleemide ja olukordadega suhtleb ja kas ta tegeleb nendega. Numbritega saab luua suhte ja teades neist, selgub, kas sa käitud kogu aeg ühtemoodi. Kui näiteks inimene vahetab partnerit, siis tulevad tihti samad väljakutsed. Numbrid aitavad palju iseendast teada saada ja suhestuda endaga.

Kuidas te numeroloogiani jõudsite?

Kõigepealt jõudsin ma Kundalini joogani ja sealt edasi numeroloogiasse, nad käivad käsikäes. Kümme numbrit numeroloogias tulevad traditsioonilistest numbritest, sünnikuupäeva numbrid annavad neid liites ühe numbri, elunumbri. See pole ainus moodus, aga näitab, kuidas numbritest saab infot kätte ja huvi selle vastu viis mind numeroloogiani. 

Kui kaua olete numeroloogiaga tegelenud?

Sügavalt olen tegelenud seitse aastat.

Kui ma tahan oma numeroloogiat teada, siis kuidas see käib?

Kõigepealt kirjutame sinu sünnikuupäeva välja ja jätame selle tahaplaanile. Siis selgitame välja, mis on sulle oluline, sest inimestel võib olla sama sünnikuupäev, aga nad suhtuvad toimuvasse erinevalt. Kui näiteks sünnikuupäeva lõpus on arvud, mis annavad liites kokku 11, siis näitab see ennekõike suhet emaga, sinu vundamenti, millele elu on rajatud. Sageli tuleb sellel inimesel ette tunne, et ta on maailmast eraldatud, tal puudub kusagile kuulumise tunne ja otsib seda siis terve elu. Siis võib tekkida vajadus tervendada suhet emaga või Maaemaga. Kuuluvustunne on väga oluline. Alateadlikult püüab inimene seda täita väliste vahenditega. sealhulgas ka näiteks alkoholiga. Teadlikul moel tunnistame, et igatsus kuuluda kuhugi on loomulik, see on igalühel olemas. Kui me tuleme siia maailma, siis ka eraldatusetunne iseendast on igasühes olemas ja me tahame, et jõuaksime tagasi iseendani. Oluline on, et kui see igatsus on tekkinud, siis me ei eira seda, vaid võtame lõpuni vastu, tunnistame ennast sellisena, nagu me oleme. Mitte et me olemegi kurbus, vaid et see on ajutine, me ise oleme midagi muud, midagi sügavamat. Kui me käime seda teed teadlikult, saame avastada, kes me tegelikult oleme.

Numbrid pole siis ainult numbrid, neid kokku pannes saan teada, milline ma olen ja siis järgneb paljude asjade läbimine?

Konsultatsioonid ei lõppe enne, kui lõplik tsükkel saab täis. Ühes konsultatsioonis saame ehk teada, mida üks number tähendab, aga edasi tuleb juurde õppida, seal saad teda, mille kallal tööd pead tegema. Kui näiteks number on 9, on su palju häid mõtteid ja ideid, aga sa ei lõpeta neid ja see on raske, kui inimene on pilves, ta tuleb tagasi tuua. See on eluprotsess, kus tuleb teada oma numbreid ja kuidas neid kasutada.

Kuidas numeroloogia teid ennast on aidanud?

Numeroloogia on mind aitanud sama palju kui jooga ise. Kui ma vaatan neid numbreid, siis ma näen, kuidas asjad minu jaoks on ja kuidas midagi teha. Kasvõi see number 9 teema, kus ma võin ette võtta üheksa teemat korraga, aga ma lõpetan ikkagi, samas kui sina teed samu teemasid rahulikult. 8 on kaootiline, see võib häirida, näiteks töö juures, kui keegi tegutseb kaootiliselt, kui samas reeglid ja struktuurid on paigas. See teadmine aitab ka laste juures, kes on igaüks omamoodi. Numeroloogia on ka minu abielu päästnud, ma saan aru, et mu abikaasa on omamoodi ja ma ei pea oma asju peale suruma, ma austan teda ja tema mind. Keeran nii oma nõrkused tugevusteks.

Kui palju Eestis numeroloogiat tuntakse?

Numeroloogia on tagasihoidlik teadus, sest paljud ei suuda mõista, mis see on, arvates et tegu on astroloogiaga. Numeroloogia on matemaatikaga seotud ja väga täpne. Jooga on alles praegu hakanud juuri ajama, sest inimesed leiavad, et peaks oma hingega kontaktis olema — numeroloogia on sügavam tasand, kus kõigepealt tuleb ennast tehnika kaudu leida, ja kes tahab seda tõsiselt võtta, saab ennast täiendada. Oleme teinud kaks kursust, kuhu tuli viis inimest, seega tegelejaid on vähe.

Kui kaua üks konsultatsioon kestab?

Umbes poolteist tundi, selle aja sees räägime sinust. Kui oled avatud, saab juba esimesel korral hea tunde. Tavaliselt ma teen ka Kundalini jooga meditatsiooni, mis toetab su numbrit.

Numeroloogias on erinevaid koolkondi — kust teab, milline on see õige?

Ma ei oska öelda, milline neist on vale või õige. Neid on tulnud ka Hiinast, meie nimetame oma India päritolu numeroloogiat Karam Kriya, mis tähendab teadlikkust numbrites. Kriya tähendab lõpetatud tegevust, karam uut ringi, hingega seotud teadlikkust, algavat tsüklit. See on nagu ringlus, kus seemnetest saab juur, siis tüvi, lehed, õis ja vili, et seemned saaksid uuesti mulda pudeneda.

Kui inimene tahab elus vastuseid saada, kas numeroloogia on selleks õige?

Küsimused võivad olla igasugused, tingimuseks on see, et inimene peab olema avatud, ta tahab tulla rääkima, ta otsib kontakti endaga. Teiseks peab ta tahtma tegeleda iseendaga.

Kas inimese elunumbrit teada saades võib aimata, kes ta on?

Elunumbrist võib midagi aimata, konsultatsiooni käigus aga aitavad numbrid inimesest aru saada. Näiteks number 8 on loovus, hoolivus, kaastunne — aga see võib tulla heal või halval kombel. Kui tead inimese elunumbrit, saad rohkem teada, kust ta tuleb. Hing ise valib selle, millal ta sünnib, elunumber ongi valitud hinge vajaduse kaudu. Sünnikuupäev on vundament, millel numbrid võivad õitseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles