Galerii: Vana Tallinn galal vallutas rahvusooperi hõrk ooperiklassika

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilsel Vana Tallinn galal vallutas Rahvusooperi Estonia vaimustavate esitustega hõrk ooperiklassika. Publiku bravo! hüüete ja ovatsioonide saatel möödus nüüdseks juba ooperihooaja lahutamatuks osaks saanud IV Vana Tallinn gala.

 Tormilise aplausiga võeti nii eile Tallinnas kui ka neljapäeval Tartus vastu Eesti oma maailmatäht, enam kui kümme aastat Viini Riigiooperis laulnud bass Ain Anger. Lisaks võlusid publikut Rahvusooper Estonia sopranid Aile Asszonyi ja Kristel Pärtna ning metsosopran Helen Lokuta. Publiku marulise aplausi pälvisid ka külalisartistid tenor Giordano Lucá Itaaliast ja bariton Aleksandr Krasnov Peterburi Maria teatrist.

Galal astusid üles ka Rahvusooper Estonia koor ja orkester dirigent Vello Pähni juhatamisel. Kõlas muusika maailma suurkujude, nagu Mozarti, Massenet’, Verdi, Saint-Saënsi, Wagneri ja Puccini ooperitest.

Tänu hoolikalt valitud repertuaarile ja artistide esmaklassilisele esitlusele on Vana Tallinn ooperigalast kujunenud muusikasõprade seas armastatud üritus, mida korraldab Rahvusooper Estonia koos oma suurtoetaja Livikoga juba neljandat aastat. Juba teist aastat avanes Lõuna-Eesti muusikasõpradel meeldiv võimalus Vana Tallinn galast osa saada ka Vanemuises.

Lisaks Rahvusooper Estoniale toetamisele panustab AS Liviko eesti kultuuri edendamisse, toetades nii Eesti Kunstimuuseumi, Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlust kui ka mitmeid kultuurisündmusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles