Kaheksa-aastane tüdruk päästis maavärinas oma elu hinnaga noorema õe

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavärinas kokkuvarisenud maja Pescara del Trontos
Maavärinas kokkuvarisenud maja Pescara del Trontos Foto: SCANPIX

Kaheksa-aastane Giulia Rinaldi magas kolmapäeva varahommikul oma kodus Pescara del Trontos voodis, samas toas magas ka ta noorem õde, nelja-aastane Giorgia Rinaldi, kui Itaaliat tabas maavärin magnituudiga 6,2.

Tüdrukud ärkasid kui maja hakkas värisema, kuid nad ei jõudnud hoonest välja joosta, edastab essentialkids.com.au.

Giulia heitis end õele peale, et kaitsta teda kukkuva lae ja seinte eest. Lapsed jäi majarusude alla lõksu 16 tunniks, enne kui päästjad nad leidsid. Päästemeeskond leidis Giorgia elusana oma õe Giulia surnukeha alt.

Tüdrukute tädi, 34-aastane Francesca Sirianni sõnas, et päästjad teatasid neile Giulia ennastsalgavast ja altruistlikust käitumisest, tänu millele ta õde ellu jäi.

Päästetöötaja sõnul hoidsid kaks last ükteisest kinni ja lootsid, et nendeg amidagi ei juhtu.

Sirianni sõnul ei olnud nende perest mitte keegi maavärinaks valmis ja laste vanemad ei saanud tütarde päästmiseks midagi teha.

Tüdrukute isa Fabio Rinaldi nägi kokkukukkunud lastetoas tütarde jalgu rusuhunniku alt paistmas ja arvas, et mõlemad lapsed hukkusid. Päästjatel õnnestus Giorgia rusude alt kätte saada, tal olid vaid kerged vigastused. Samas ta õde oli saanud rängalt vigastada, mis talt elu võttis.

Itaalia võimude andmetel on hukkunuid 250 ja kannatada saanuid üle 300, kuid kuna rusude all on paljud lõksus, siis hukkute arv tõenäoliselt kerkib.

Sirianni sõnul küsis haiglasse viidud Giorgia oma vanemate ja vanema, kuid mitte õe kohta.

«Alateadvuses ta teab, et õde on surnud, kuid ta on liiga traumatiseeritud, et seda küsida,» lausus tädi.

Tüdrukute isal on rasked jalaluumurrud, emal aga murdus mitu roiet ja selle tõttu said siseorganid kannatada.

Maavärinapiirkonda on tabanud mitmed järeltõuked, mis raskendavad päästetöid, kuid päästjad loodavad, et kokku varisenud majade all on ellujäänuid, kes päästmist ootavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles