Taavi Rõivas hoiatab, et koostöö puudumise korral Eesti endale presidenti ei saa

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa, 29. juuli 2016 – Peaminister Taavi Rõivas kohtus Saaremaa ettevõtjatega ja Luisa Värk näitas oma  kasvavat kõhukest
Saaremaa, 29. juuli 2016 – Peaminister Taavi Rõivas kohtus Saaremaa ettevõtjatega ja Luisa Värk näitas oma kasvavat kõhukest Foto: AFP / Scanpix

Presidendikandidaatide registreerimine esimeseks hääletusvooruks on alanud ­ eile esitasid 27 Riigikogu Keskfraktsiooni liiget vabariigi valimiskomisjonile riigipea kandidaadiks Mailis Repsi. 

Loomulikult tuli presiden divalimine jutuks kavalitsuse pressikonverentsil ­- peaminister Taavi Rõivas rääkis taas koostööst, rõhutades, et kui iga erakond jääb lõpuni vaid oma kandidaadi juurde kindlaks, siis Eesti presidenti ei saa.

Presidendi kandidaate saab esitada vabariigi valimiskomisjonile kuni laupäeva õhtul kella kuueni. 

Angela Merkeli visiidi tuules tõmbas Rõivas ka paralleele Saksamaaga. 

Rõivas: Sellest 59 häälest, mis on meil valitsuses ei piisa mingilgi juhul ja pea ei peaks ka põhimõtteliselt õigeks seda, et presidendi nimetamist käsitletakse, kui valitsuse otsust või valitsuskoalitsiooni otsust ilmtingimata. Ka näiteks on Saksamaal ametis olev president valitud hoopis teistsuguste jõujoontega, ta on saanud toetust nii koalitsioonist, kui ka opositsioonist. Süsteem valimistel on ka neil suhteliselt sarnane Eestile.  

Vaata täpsemalt videost! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles