Finnairi kapten jäädvustas taevas kummalise vaatepildi (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi lennuk
Finnairi lennuk Foto: SCANPIX

Lennufirma Finnair lennuk oli lendamas Soomest Helsingist Jaapanisse Fukuokasse ja oli just jõudnud lennata üle Hiina Pekingi, kui kapten Panu Mäki tuli puhkepausilt tagasi kokpitti ning kaaspiloodid näitasid talle kummalist vaatepilti.

Päike oli just tõusmas ja selges taevas oli näha siksakis valget suitsujutti, edastab Yle.  

Mäki jäädvustas selle arvates, et see võis olla lennukist sadade kilomeetrite kaugusel.

«Arvasime, et sellise jälje jättis mõni rakett, kuid meil puudus raketikatsetuse kohta info,» meenutas soomlane.

Pärast Jaapanis maandumist kuulis piloot, et Põhja-Korea tegi raketikatsetuse ning tema arvates võisidki nad näha selle katsetuse jälge, sest nende lennu kellaaeg klappis katse tegemise ajaga.

Finnair teatas, et neil ei ole kindlaid andmeid, et kummalise suitsujoa jättis Põhja-Korea katsetusrakett ning kui ka oli raketikatsetus, siis see lennukit ja reisijaid ohtu ei seadnud.

Finnairi lennuliiklusjuhi Jari Paajaneni teatel mõjutavad Põhja-Korea raketikatsetused juba pikema aja vältel rahvusvahelist lennuliiklust. Paajaneni sõnul ei lenda Finnairi lennukid õhukoridorides, kus võivad liikuda Põhja-Korea katseraketid.

Piloot Panu Mäki sõnul on ta varem vastavat ilmingut näinud Venemaa õhuruumis lennates, kuid mitte nii tugevat kui nüüdne.

Mäki arvates ei saa hävituslennuk jätta sellist pikka siksakilist jälge, pigem jättis selle rakett.

Põhja-Korea võimud teatasid, et lasi riigi idarannikul allveelaevast välja ballistilise raketi, mis lendas umbes 500 kilomeetrit, jõudes esmakordselt Jaapani õhuruumi lähedale.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles