Suur pildigalerii: Tartumaal Ülenurmel said taas kokku tuhanded küüslaugusõbrad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabariigi taasiseseisvumispäeval said Tartumaal Ülenurmel taas kokku tuhanded küüslaugusõbrad, et maha pidada järjekorras juba üheksas pidupäev vürtside kuningale - küüslaugule!

Foto: Kristi Purik ja Ellar Sügiste

Kui eelmisel aastal Õnne Kütti loodud festivali Naisteala avas  särav Anu Saagim, siis seekord olid ohjad stilist Ženja Fokini käes.

Naistealalt leidsid uudistamist nii väiksed plikatirtsud kui ka nende emad ja vanaemad. Kohapeal osutus Eesti naisele kõige polulaarsemaks atraktsiooniks ennustustelk, kus 1 minut ennustamist maksis 1 €. Lausa 15 minutit olid prouad valmis tulevikulugusid kuulama.

Foto: Kristi Purik ja Ellar Sügiste

No ja kui juba Eesti tippstilist Ženja on festivalile tulnud, siis tema soovitusi ehte või kleidi valikul võeti sõna otseses mõttes puhta kullana. Ja ka kulda sai Ženja soovitusel Küüslaugufestivali Naisteala lettidelt endale soetada.

Kohe hommikul oli selge, et sellise vinge küüslauguhõngu kohale pilved ei tule ja nii ka oli - suvi oli taas eestimaale jõudnud. Samal ajal kui kogu naispere oli jäetud Ženja hoole alla, said issid uudistada Eesti Põllumajandusmuuseumi tehnikat ning püsinäitusi ja  lapsed möllata päris ehtsatel põhurullidel. Ninad ja riided olid küll tolmused aga pisipere paistis õnnelik olema. Küüslaugu lõhn ei häri sel teemafestivalil küll pärast neid aastaid enam nähtavasti kedagi.

Foto: Kristi Purik ja Ellar Sügiste

Festivalil valiti veel Eesti suurimat küüslauku, söödi küüslaugujäätist ja kaasa osteti kõike värsket mida Lõuna-Eesti kaupmehed müügiks olid toonud.

Suurima küüslaugu tõi konkursile sel aastal Pärnumaa põldudelt Andreas Render ja selle risti läbimõõt oli 91 mm - mis jäi kuuma kevade tõttu eelmiste aastate mugulate mõõtudest küll kahjuks kõvasti alla.

Foto: Kristi Purik ja Ellar Sügiste

Päeva peaesinejaks oli näitlejatest koosnev kollektiiv nimega Kaunimate Aastate Vennaskond koosseisus Toomas Lunge, Hannes Kaljujärv, Jüri Lumiste, Andres Dvinjaninov ja viiulivirtuoos Indrek Kalda.

Festivali pealava on igal aastal erineva kujunduse ja kujuga ja nii ka sel aastal. Küüslaugufestivali peakorraldaja Aimar Pihlaku nägemuse oli vormi valanud Türi florist Ege Žukov ja see tõesti vääris jäädvustamist.

Foto: Kristi Purik ja Ellar Sügiste

Vaatamata kehvale küüslauguaastale said kõik külastajad soovi korral kaasa osta ning kohapeal seda teaduslikult tõestatud imeravimit ja muuseas ka potentsiravimit proovida, sest kohale oli toodud üle 15 tonni kodumaist küüslauku.

Vaata mahukat pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles