Video: kes kaotas Marsil kinga?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

USA kosmoseagentuuri NASA kulgur Opportunity jõudis Marsile 2004. aastast ja alates sellest on ta edastanud Maale pilte Punasel planeedil leiduvast.

NASA avalikustab Marsil tehtud fotod, mis pakuvad lisaks teadlastele huvi ka vandenõuteoreetikutele ja ufoküttidele, edastab Daily Mail.

Psühholoogide arvates langevad vandenõuteoreetikud pareidoolia küüsi, kuna nad otsivad Marsilt objekte, mis on olemas Maal.

Juba varasemalt on NASA Marsi piltidelt leitud «vihjeid» kadunud tsivilisatsioonide ja kunagise sõjategevuse kohta, mis olevat selle planeedi kliimat muutnud ja elu väljasuretanud.

Nüüd teatasid ufokütid, et nad leidsid kulguri Opportunity 2013. aastal tehtud fotolt objekti, mis meenutab jalatsit. See olevat otsene viide, et kunagi oli sel planeedil tsivilisatsioon, mis sõja tõtu kadus.  

Igast uuest leiust Marsil annab teada lehekülg UFO Sightings Daily ja selle toimetaja Scott Waring, kelle arvates on kraatri serval kellegi jalats.

«Võimalik, et see kuulus isikule, kes osales Marsil peetud suures sõjas ja see jalats on tõend selle isiku eksitsentsi kohta,» teatas Waring.

«Kinga» avastus tehti 24. augustil, kuid Opportunity foto pärineb kolme aasta tagusest ajast. NASA teatel on  Marsi uue leiu puhul tegemist tavalise kiviga, mis meenutab kinga.

Waring jääb aga oma seisukoha juurde, et see oli kunagi kellegi jalats.

«Meedias ilmub sageli sõjakolletest ja katastroofipaikadest pilte, millel on näha üksik jalats. See jalats viitab kandjale ja ta elule. Sama võib kehtida ka Marsi kohta,» teatas ufokütt.

Waring lisas, et tegemist on vasaku jala jalatsiga ja see võis kuuluda näiteks Marsi kuningale.

Möödunud aastal lõi meedias laineid füüsik John Brandenburg, kelle arvates toimus kunagi Marsil tuumasõda, mille tagajärjel selle planeedi elanikkond välja suri.

Brandenburgi teatel ründasid Marsil eksisteerinud tsivilisatsioonie marsivälised sõjakad olendid, kes panid toime massitapmise.

2011. aastal käidi esmakordselt välja teooria, et Marsi punaka varjundiga pinnas võis tekkida termotuumaplahvatuste tõttu.  

Uuringud näitasid, et Marsi pinnasekihis leidub radioaktiivseid aineid nagu uraan, toorium ja radioaktiivne kaalium, kuid suure tõenäosusega ei ole nende tekke taga tulnukad, vaid kohalikud keskkonnaprotsessid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles