Järjekordne maailmalõpp? Vandenõuteoreetikute sõnul liigub «planeet X» Maaga kokkupõrkekursil (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Youtube´is on mitu videot, milles vandenõuteoreetikud väidavad, et kummaline «planeet X», mida tuntakse ka Nibiruna, liigub Maaga kokkupõrkekursil ja võib meie planeedi hävitada juba järgmisel kuul ehk septembris.

Vandenõulaste sõnul üritavad teadlased ja riigijuhid seda tavakodanike eest varjata, et ei tekiks globaalset paanikat, edastab Daily Mail.

Nibiru on hüpoteetiline planeet meie päikesesüsteemi äärelalal. Teoreetikute arvates mõjutas see planeet tuhandeid aastaid tagasi meie süsteemi planeetide orbiite ning ta võib seda teha uuesti.

Mõne teoreetiku sõnul saadab see müstiline planeet  meie süsteemi plasmaenergia osakesi, mis võivad tekitada Maa atmosfäärile ja kliimale kahju.

USA kosmoseagentuur NASA on lükanud Nibiru ja teiste sarnaste «ohtlike» kosmiliste kehade kohta levivad jutud ümber, nimetades neid internetipettusteks.

Youtube`is olevate videote teatel tekitab «planeet X» ka niinimetatud verekuud, mis omakorda olevat viide maailmalõpule.

Teadlaste sõnul on alates 2014. aastast nähtud paaril korral verekuud ning viimase 2000 aasta jooksul on seda esinenud võrdlemisi harva.

Kuu ei muutu verekarva mitte tulnukate ega ka «planeedi X» tõttu, vaid läbi Maa atmosfääri tungiva päikesevalguse tõttu.

Youtube´i videotes väidetakse, et Kuu muudab punaseks Nibiru vari, kui see planeet Maale läheneb.

«Meie süsteemis on ebatavaliselt käituv planeet, mis siia tegelikult ei kuulu ja mis ohustab meie planeeti, kuid tavakodanike eest varjatakse seda,» teatatakse videos.

Vandenõuteoreetikute sõnul peaks kataklüsm aset leidma septembri keskel, seega on inimkonnal aega umbes üks kuu.

Tegemist ei ole esimese korraga, mil internetis Nibiru paanikat külvatakse, samas ei ole suudetud tõendada, et selline planeet üldse eksisteerib.

Alates esimestest tsivilisatsioonidest on inimkond oodanud maailmalõppu, kuid eriti aktiivseks muutusid vandenõuteoreetikud internetiajastul, mil info jõuab miljoniteni. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles