Põgenik sõitis Itaalias 400 kilomeetrit veoauto all

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenik
Põgenik Foto: SCANPIX

Itaalia politsei päästis A1 kiirteel noore afgaanist põgeniku, kes sõitis 400 kilomeetrit Bulgaaria numbrimärgiga veoauto all.

Politsei sai kiirteel liikunud autojuhtidelt teateid, et veomasina all on inimene, kes vaevu suudab end seal hoida ning politsei pidas Lazios Frosinone lähedal masina  kinni, edastab The Local.

Politsei teatel ei ole teada, millal põgenik end veoauto alla peitis, kuid politsei arvates võis see toimuda sadamalinnas Brindisis, mis on Laziost 400 kilomeetri kaugusel.

«Kui meie ta leidsime, oli ta väga väsinud. Toimetasime ta Frosinone`i haiglasse kontrolli,» teatas politsei.

20. eluaastates põgenik sai esmaabi ja ta viidi siis kohalikku põgenikekeskusse. Talle anti käsk lahkuda Itaaliast seitsme päeva jooksul, kuna ta ei esitanud riiki sisenedes asüülitaotlust.

Bulgaarlastest veoautojuhtide, kes sõitsid Türgist Hispaaniasse, sõnul ei olnud neil aimu, et auto alla on end peitnud mees. Itaalia politsei lubas pärast põgeniku eemaldamist bulgaarlastel teekonda jätkata.

Põgenikekriisi kõrghetk on möödas, kuid seni üritavad sajad Lähis-Idast ja Aafrikast pärit inimesed jõuda ebaseaduslikel viisidel Kesk- ja Põhja-Euroopasse.

Möödunud nädalal võttis Itaalia politsei kinni 37-aastase Nice´ist pärit prantslase, kes transportis oma Citroenis kaheksat eritrealast, kelle seas oli kolm naist ja kaks last.

Suve alguses kajastas meedia juhtumit, milles põgenik jõudis Šveitsi, olles end peitnud kohvrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles