Kalamees leidis ropult kalli 34-kilose pärli ja hoidis seda hea õnne nimel kümme aastat oma voodi all

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamees Filipiinidel (pilt on illustreeriv)
Kalamees Filipiinidel (pilt on illustreeriv) Foto: SCANPIX

Filipiinidel leidis kalamees hiigelsuure pärli ja hoidis seda hea õnne talismaniks oma voodi all, teadmata, et see maksab umbes sada miljonit dollarit.

Kalamees, kelle nime ei avalikustatud, leidis hindamatu pärli kümme aastat tagasi Palawani saare rannikult, kirjutab Daily Mail. Tal polnud õrna aimugi, et pärli hinnaks võib olla kuni 100 miljonit dollarit ning hoidis seda hea õnne toojana oma voodi all.

Sel aastal tabas mehe päevinäinud puumaja tulekahju ja ta oli sunnitud teise kohta kolima. Kalamees andis pärli üle kohalikule turismiametnikule, kes oli sellest vapustatud. Ametnik tegi kindlaks, et pärl pärineb hiidmerekarbi seest.

Hindamatu vääriskivi on umbes 30 sentimeetrit lai ja 60 sentimeetrit pikk ning see on praegusest maailma suurimast pärlist, Allahi Pärlist viis korda suurem. Allahi Pärl kaalub 6,4 kilo ja maksab 35 miljonit dollarit.

«Kalamees viskas ankru vette ja see jäi tormi ajal kivi külge kinni. Ta märkas, et see on takerdunud merekarbi taha ja ujus vee alla, et ankur vabastada. Ta võttis ka karbi kaasa. See kõik juhtus kümme aastat tagasi ja ta hoidis seda oma kodus. Ta ei teadnud, kui palju see väärt on, ja pidas seda hea õnne toojaks,» seletas turismijuht Aileen Cynthia Amurao. «Me olime täielikus hämmingus, kui ta selle meile tõi. Nüüd peavad eksperdid selle ametlikult ära hindama, kuid meil pole kahtlust, et sellest saab maailmarekordi omanik.»

Pilti võimsast pärlist näed Daily Mailis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles