Video: Jaapanis sai hitiks tegeliku elu pokémon

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokémon Pikachu
Pokémon Pikachu Foto: SCANPIX

Jaapanis sai nii menumängu «Pokémon Go» mängijate kui teiste seas hitiks mereloom, kes oma välimuselt meenutab pokémon Pikachut.

Jaapanlased kommenteerisid sotsiaalmeedias, et see pokémon vist tehtigi Thecacera pacifica liigi isendite eeskujul kollast ja musta värvi.

Pikachu on tuntud pokémon, mille tee sai alguse juba 1990. aastate arvutimängudes ja animaseriaalides. Mängutegelasel on erkkollane keha, mustade otstega kõrvad, punased põsed ja pikselööki meenutav saba, meenutades nii mõneski mõttes merelooma.

Pikachu on ka uues nutitelefonimängus «Pokémon Go», milles saab virtuaaltegelasi ajada taga reaalses ilmas.

Teadlaste teatel tuntakse Thecacera pacifica merelooma pikka aega, kuid tema populaarsus sai uue hoo koos nutimängu virtuaaltegelasega.

Sotsiaalmeedias levivad fotod, millel on kõrvuti näha Pikachut ja merepõhjas elavat nälkjat, kes on samuti kollane, kellel on musta värvi täppe ja triipe ning kehal ka erkpunast. 

Thecacera pacifica esindajad elavad India ja Vaikses ookeanis, kuid neid leidub ka Jaapani rannaaladel, kaasa arvatud Izu poolsaarel, Bonini saarel ja Yakushimas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles