Pildid ja video: Rio kõige alatum konkurendivastane tegu?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantslannast avaveeujuja pani Rio olümpial toime midagi väga ebasportlikku ja ohtlikku, kuna surus meelega oma konkurendi vee alla.

Prantsuse  koondislane Aurelie Muller ja Itaalia Rachele Bruni võistlesid kümne kilomeetri vabaujumise distantsi lõpumeetritel teise koha pärast, kuid prantslanna kasutas alatuid võtteid, edastab The Guardian.

Kui Muller nägi, et Bruni on temast kiirem, haaras ta itaallannast kinni ja surus ta vee alla, et konkurent ei jõuaks finišini esimesena.

Mulleril  see õnnestus ja ta jõudis teisena, saades hõbemedali, kuid hiljem vaatasid kohtunikud finiši uuesti üle ja siis paljastus prantslanna ebaõige käitumine.

Muller diskvalifitseeriti ja ta jäi hõbemedalist ilma ning itaallanna Bruni tõusis hõbedale.

Avaveeujumises on üksteise nügimine ja trügimine tavalised, kuid pärast kümmet kilomeetrit on võistlejad väsinud ja selle tõttu saab Mulleri tegevust pidada kaasvõistleja elu ohustavaks.

Muller kaebas Rio kohtunike otsuse edasi Rahvusvahelisse Spordiarbitraaži (CAS), mille kohaselt Rio kohtunikud langetasid õige otsuse.

Bruni arvates seati õiglus jalule, sest Muller üritas kõigest jõust teda finiši lähedal takistada.

Naiste kümne kilomeetri avaveeujumises sai esikoha Hollandi esindaja Sharon van Rouwendaal ajaga 1.56,32. Bruni ja muller jäid võitjast 17 - 18 sekundi kaugusele. Kuna Muller jäi medalist ilma, siis tõusis pronksile Brasiilia ujuja Poliana Okimoto.

Mitmed väljaanded teatasid, et Muller pani toime Rio kõige alatuma konkurendivastase teo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles