Ungari eurosaadik soovitab moslemitest põgenike peletamiseks kasutada seapäid (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seapea
Seapea Foto: SCANPIX

Ungarlasest Euroopa parlamendi saadik soovitab Ungari piirile panna moslemitest põgenike peletamiseks seapead, kuna moslemitele on sead kui räpased loomad keelatud.

Ungari parempoolset valitsust on rahvusvaheliselt kritiseeritud, et nad ei soovi eriti põgenikke vastu võtta ning et nad püstitasid piirile massilise sisserännu takistamiseks okastraadiga kõrge tara, edastab The Independent.

Möödunud nädalal teatasid mitmed meediaallikad, et Ungari piirialadele on põgenike eemalepeletamiseks pandud hernehirmutisi.

Ungari kristlike demokraatide hulka kuuluv euroesindaja Gyorgy Schopflin teatas Twitteris, et herenehirmutised põgenikke ei hirmuta, pigem teevad seda seapead.

Inimõigusorganisatsiooni Human Rights Watch esindaja Andrew Stroehlein edastas omakorda, et Schopflin solvab oma seisukohaga põgenikke ning selliseid sõnu ootaks pigem neonatsidest kommenteerijate, mitte Euroopa Parlamendi liikme suust.

Schopflin andis omakorda vastu öeldes, et Stroehleini arvamus on samuti vihakõne ja ta ei kavatse mitte kellegi ees vabandada.

Ungari on Euroopas üks neid riike, mis on väga vähe Lähis-Idast ja Aafrikast pärit põgenikke vastu võtnud ja neile asüüli andnud.  Ungarlased põhjendasid, et põgenikud kurnavad riiki majanduslikult ja seavad nende kultuuri ohtu.

Ametlikel andmetel esitas möödunud aastal asüülitaotluse  177 135 inimest, kuid ainult 146 inimese taotlus rahuldati. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles