Põnev vaatamine! Kuidas valmis Türgi suurlavastus «Sajandi armastus»?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Sajandi armastus», telgitagused
«Sajandi armastus», telgitagused Foto: Kanal 2

150 000 meetrit kangast läks vaja Türgi suurlavastuse «Sajandi armastuse» ajastutruu tulemuse saavutamiseks. Kostüümidest, aga ka kõigest muust võtteplatsil toimunust, annab haarava ülevaate homme Kanal 2s alustav dokumentaalsari «Sajandi armastuse telgitagused».

Põhjust homme end telerite ette seada on nii neil, kes elasid aastaid Kanal 2 vahendusel kaasa «Sajandi armastus» sündmustele, kui ka neil, keda huvitavad ajalugu ja telemaailma telgitagused. Dokumentaalkaadrid, mis nüüd Kanal 2 ekraanile jõuavad, annavad põneva ettekujutuse, kuidas sündis ülemaailmne telemenuk ja kui suurejooneline oli selle teostus.

Dokumentaalsari «Sajandi armastuse telgitagused» viib vaataja ajaloolistele võtteplatsidele ja annab sõna näitlejatele ning võttegrupile. Sarja esimene osa näitab «Sajandi armastuse» luksuslikku kostüümide ja dekoratsioonide maailma, mille loomiseks töötati läbi suur hulk erinevaid ajaloolisi ürikuid. Nii kandis menusarja peategelane sultan Suleiman ekraanil mitmeid selliseid kaftanid, mis on tehtud koopiatena kunagistest originaalidest. Kangaste valimise ja kostüümide õmblemise kõrval saab homses osas teada palju huvitavat ka impeeriumi-aegsest rõivaetiketist. Pole juhuslik, et paljud «Sajandi armastuse» peategelase Hürremi rõivad olid just lillat värvi.

Kui sarja esimene osa keskendub kostüümidele ja dekoratsioonidele, siis tulevastel laupäevadel heidetakse valgust eepilistele massi- ja sõjastseenide filmimisele ning nendega seotud ajaloolistele sündmustele. Samuti pakub dokumentaalsari ajaloolisi vahepõikeid, kuidas nägi välja elu haaremis, sultani õukonnas jne.

Dokumentaalsari «Sajandi armastuse telgitagused» alustab Kanal 2s homme, laupäeval kell 21:35.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles