21. augustil 30-aastaseks saav Bolt: olen tõestus, et võita saab ilma dopinguta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt
Usain Bolt Foto: SCANPIX

Jamaica supersprinter Usain Bolt saab sel pühapäeval, 21. augustil 30-aastaseks ning ta enda sõnul on ta tõestus, et tänapäeva tippspordis saab läbi dopinguta.

USA meedia teatel sai Bolt Rios kuldmedali nii 100 meetri kui 200 meetri jooksus, kuid ta ei püstitanud siiski 200 meetri finaalis uut maailmarekordit, nagu lootis, samas saades ikkagi hea aja, mis on 19,78.

Kokku on ta Pekingi, Londoni ja Rio olümpiamängudelt saanud kaheksa kuldmedalit.

«Tõestasin maailmale, et olen kõige kiirem ja seda ma ka olen. Ilma pingutuse ja tööta rekordeid ei saavutata. Olen tõestus, et tippspordis saab hakkama puhtalt, ilma dopinguta. Ma ei ole oma jooksjakarjääri jooksul kunagi midagi keelatut tarvitanud. Minu trumpideks on enesekindlus, otsustavus, tahe, treenimine ja huumor,» teatas maailma kõige kiirema inimese tiitlit kandev Bolt.

Kui Bolt saab Rios 4×100 meetri teatejooksus kulla, siis on tal kokku üheksa kuldmedali. Sama palju on näiteks Soome legendaarsel jooksjal Paavo Nurmil (1897 – 1973), kes domineeris 1920. aastatel pikamaadistantsidel ning ameeriklasel Carl Lewisel, kelle tähetunnid olid 1980. aastatel.

21. augustil 30-aastaseks saava Bolti teatel on Rio olümpia tema viimane.

Bolti arvates on ta toonud kergejõustikku teatraalse elemendi ja pannud inimesi rohkem jooksualadest huvituma.

Jamaica suuruse sõnul lahkub ta tippspordist õigel hetkel, sest kergejõustiku maine on viimase ajal korruptsiooni ja dopinguskandaalide tõttu kannatada saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles