Üha enam mehi laseb rindu väiksemaks opereerida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patsient enne rinnavähendusoperatsiooni
Patsient enne rinnavähendusoperatsiooni Foto: Wikipedia.org

Briti ilukirurgide assotsiatsiooni kinnitusel on viimastel aastatel meeste rinnavähendusoperatsioonide arv kasvama hakanud.

Ilukirurgide sõnul on üha rohkem mehi hädas suurenevate rindadega ehk günekomastiaga, kirjutab BBC.

Meeste rinnavähendusoperatsioon kestab umbes pool tundi ning selle jooksul eemaldatakse patsiendi rindadest enamik sinna kogunenud rasvast. Kirurgide kinnitusel võib ära võetav rasvakogus ulatuda ühe liitrini.

Ilukirurgide sõnul ei ole sellise operatsiooni taga meeste edevus, vaid tervisehäire.

«Paljudel meestel on tekkinud rindadesse rasvakiht ja selle tõttu meenutavad nende meeste rinnad juba naiste omi,» lausus Briti ilukorurge ühendava organisatsiooni esindaja Fazel Fatah.

Ta lisas, et suurenenud rindadega mehed peavad end vähem atraktiivseks.

Kirurgide sõnul on rinnavähendusoperatsioone soovivate patsientide seas enim keskealisi mehi, kuid opereeritud on ka 20. eluaastates ja isegi nooremaid mehi.

Rindade vähendamise operatsioon ei ole meeste seas siiski kõige populaarsem, selleks on hoopis ninakorrigeerimise lõikus.

Kirurgide sõnul on meeste rinnavähenduslõikuste osakaal ilukirurgias kasvanud, kuid põhilised patsiendid on siiski naised, kes soovivad oma rindu suurendada lasta.

Meeste rindade suurenemise taga võib olla nii pärilik eelsoodumus, valest toitumisest tingitud liigne kehakaal kui ka anaboolsete-androgeensete steroidide manustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles