Video: CERNis uuritakse «inimohverdust»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CERN
CERN Foto: SCANPIX

Šveitsis Genfis asuv Euroopa Tuumauuringute Keskus (CERN) käivitas uuringu, kuna sotsiaalmeedias levib video, mille kohaselt toimus nende territooriumil hävitusjumalanna Šiva kuju juures «inimohverdus».

Kummalisel videol on näha musta värvi pikkades mantlitest isikuid, kes viivad läbi mingit okultset tseremooniat, millest osa on valges kleidis naise «ohverdamine»,  edastab Daily Mail.

«CERN ei vaja sellist «võltsreklaami», sest see võib teadusasutust kahjustada ja julgeolekut ohustada. Uurime, kes selle video tegid,» edastas pressiesindaja.

CERNi pressiesindaja teatas, et video tehti neile kuuluval alal ilma loata. Samas kehtivad CERNis ranged turvareeglid, mille tõttu on sinna salaja raske sisse pääseda. 

Ta lisas, et CERNi töötajate ja külastajate lubasid kontrollitakse nii öösel kui päeval ning et suure tõenäosusega olid video teinutel ja sellel osalenutel sellised load olemas.

«CERNi külastavad aastast tuhanded teadushuvilised ja tundub, et tegemist ongi nendega, kuid nad ületasid ebameeldiva etteastega piiri,» teatas esindaja.

Pressiesindaja teatel ei ole neile kahtlusaluste isikute nimed teada.

Genfi politsei on kummalisest videost info, kuid nad ei uuri seda juhtumit.

CERNis asub Suur Hadronite Põrguti (Large Hadron Collider, lühend LHC), mille abil loodetakse avastada ülisuure energiani kiirendatud laetud osakeste kokkupõrkel tekkivaid senitundmatuid osakesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles