Video: suri klassikalise armastusfilmi «Love Story» režissöör Arthur Hiller

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arthur Hiller
Arthur Hiller Foto: SCANPIX

Suri filmirežissöör Arthur Hiller, kes kogus kuulsust klassikalise armastusfilmiga «Love Story» (1970), mis sai seitse Oscari nominatsiooni, millest üks oli režii eest.

Kanadas Edmontonis 22. novembril 1923 sündinud Hiller suri eile USAs Los Angeleses 92-aastasena, edastab Yle.

Rohkem kui 50 aasta pikkuse karjääri jooksul tegi Hilleri 33 filmi, mille seas on mitmeid populaarseks sanud linateoseid, kaasa arvatud  «Silver Streak» (1976) ja «Outrageous Fortune» (1987) ja «See No Evil, Hear No Evil» (1989).

Hilleri abikaasa Gwen Hiller suri selle aasta juunis pärast 68 aasta pikkust abielu. Paaril on kaks last, tütar ja poeg ning kaks lapselast.

«Love Story» peategelasi kehastavad Ali MacGraw ja Ryan O `Neal. Lugu on kahest erinevast keskkonnast pärit üliõpilasest, kes armuvad ja tahavad abielluda, kuid O´Neli tegelase Oliver Barretti jõukas isa on selle vastu, kuna MacGraw tegelane Jennifer Cavalleri on töölisklassist. 

Cavalleri haigestub leukeemiasse ja sureb filmi lõpul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles