Põhja-Eesti päästekeskus teeb lahtiste uste päeva

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad Tallinna Balti jaamas pommi otsimas.
Päästjad Tallinna Balti jaamas pommi otsimas. Foto: Põhja-Eesti päästekeskus

Põhja-Eesti päästekeskus korraldab tuleval reedel, 11. veebruaril lahtiste uste päeva Tallinna ja Harjumaa komandodes.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirje Piirsoo teatel oodatakse päästjate tööga tutvuma eelkõige 8.-12. klassi õpilasi, peresid, sõpruskondi ja töökollektiive.

Piirsoo sõnade järgi tutvustavad päästjad külalistele tulekustutus- ja päästetehnikat ning annavad ülevaate päästja elukutsest. Saab kuulata ja vaadata, millega päästjad tegelevad, ja uurida, kuidas kulgeb elu komandos, kui üks valvevahetus kestab 24 tundi.

Ekskursioone on päevas kaheksa, alustatakse kell 10 ja viimane grupp suundub komandoga tutvuma kell 18. Külastuse kestus on üks tund.

Tallinnas ja Harjumaal ootavad 11. veebruaril huvilisi Põhja-Eesti päästekeskuse 13 komandot: Lilleküla, Nõmme, Kopli, Mustamäe, Kesklinna, Pirita, Muuga, Keila, Paldiski, Kehra, Loksa, Kose ja Assaku.

Lahtiste uste päevale on soovitav eelnevalt end kirja panna.

Lahtiste uste päevaga tähistavad päästekeskused kõikjal Eestis hädaabinumbri 112 sünnipäeva. Sel aastal saab kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides kasutuses olev hädaabinumber 20aastaseks.

Euroopa hädaabinumber 112 loodi Euroopa Nõukogu otsusega 29. juulil 1991 kui ainus hädaabinumber, kust saab eluohtlikku olukorda sattudes kutsuda abi kõigis Euroopa Liidu riikides.

Eestis võeti hädaabinumber 112 kasutusele 1992. aastal ja algul sai sellele helistada ainult mobiililt. 1. aprillist 2000 on 112 ainus hädaabinumber Eestis.

2010. aasta Eurobaromeetri uuring näitas, et 48 protsenti Eesti elanikest teab, et hädaabinumbrilt 112 saab abi kõigis Euroopa Liidu riikides. Küsimusele “Oskate te öelda, millisele telefonile te helistaksite hädaolukorras Eestis”, vastas 90 protsenti Eestis küsitluses osalenutest, et see number on 112.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles