Pildid ja video: Rio olümpia kõige südamlikum juhtum? (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uus-Meremaa jooksja Nikki Hamblin ja USA jooksja Abbey d`Agostino pakkusid Rio olümpia ühe meeldejäävama ja südamlikuma hetke.

BBC teatel toimus eile toimus naiste 5000 meetri jooksu eeljooks, milles siserajal jooksnud Nikki Hamblin kukkus keset jooksu ja tema taga tulnud Abbey D´Agostino komistas kukkunu otsa ja kukkus ka ise.

Juhtum leidis aset 5000 meetri jooksu 3000. meetril.

D´Agostino ei jätkanud jooksu, vaid ulatas kukkunud Hamblinile käe ja aita ta püsti. Alles pärast seda läksid mõlemad naised taas rajale.

D´Agostino jalg sai kukkudes vigastada  ja oli näha, et tal on raske joosta. Nüüd aitas Hamblin d`Agostinot ja kahel naisel õnnestus lõpuks finišijoon ületada.

Hamblin sai 15. koha ajaga 16.43,61 ja D´Agostino oli 16. kohal ajaga 17.10,02.  5000 meetri jooksu võitjaks tuli Etioopia esindaja Almaz Aynanasta.

Hamblin ja D´Agostino kallistasid teinsteist enne kui ameeriklanna viidi ratastoolis minema. Hamblin kiitis jooksu järgselt d`Agostinot ta südamliku käitumise eest.

«Ta on tõeline olümpialane. Kukkusin ja imestasin, et mis juhtus ja siis tundsin kätt oma õlal ja ta sõnas, et me peame minema lõpuni,» meenutas Hamblin.

Hamblin sai ergutusest jõudu ja jõudis finišisse. Uusmeremaalanna sõnul jääb Rio olümpia talle alatiseks meelde, sest ei ole just palju juhtumeid, milles rivaal selliselt käitub.

D´Agostino omakorda ülistas Hamblinit. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles