Piltuudis: Rio avaveeujumise stardiplatvormist jäi alles vaid betoonplokk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copacabana avaveeujumise stardiplatvormist jäi pärast tormi alles vaid betoonplokk
Copacabana avaveeujumise stardiplatvormist jäi pärast tormi alles vaid betoonplokk Foto: SCANPIX

Rio de Janeiro olümpia avaveeujumise stardiplatvorm Copacabana rannas läks katki ja uppus ning selle tõttu pidid sportlased startima rannalt.

Pontoonidel platvormi tabas mõned päevad enne maratonujumisvõistlusi torm, jättes alles ainult betoonbloki, edastab The Independent.

Olümpia korraldajad sattusid selle tõttu kriitika alla, et nimetatud ujumisvõistlus toimub paigas, kus ujujate elu võib tormituulte tõttu ohus olla. Mitmetel varasematel olümpiatel on avaveeujumise võistlused toimunud suurtel järvedel, kus lainetust ja tormi on vähe. 

Kaos jätkus, kuna naiste avaveeujumise võistlusel läks stardipüstol varem lahti kui stardiks luba andvat lippu nähti. Ujumisekspertide sõnul oli naiste 10-kilomeetri ujumises mitmeid ohuolukordi just kõrge lainetuse tõttu, mis ei võimaldanud kaasvõistlejaid hästi märgata.

Juba enne olümpiat kritiseeriti, et Copacabana rannavees on 1,7 korda rohkem ohtlikke aineid kui neid leidub USA või Euroopa rannavetes.

Sportlaste sõnul nad ei karda sellises vees võistelda, küll aga manustavad enne seda ravimeid, isegi Coca-Cola pidavat aitama terveks jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles