Esimene ameeriklasest hidžaabi kandev sportlane võitis Olümpial medali!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ibtihaj Muhammad of the United States pose with her bronze medals on the podium after the womens team sabre fencing event at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, Aug. 13, 2016. (AP Photo/Vincent Thian)
Ibtihaj Muhammad of the United States pose with her bronze medals on the podium after the womens team sabre fencing event at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, Aug. 13, 2016. (AP Photo/Vincent Thian) Foto: Vincent Thian/AP

Ibtihaj Muhammad on esimene ameeriklannast hidžaabi kandev sportlane, kes olümpiamängudest osa võtab.

30-aastane vehkleja Muhammad võitis laupäeval vehklemises pronksmedali. Ta on esimene hidžaabi kandev ameeriklasest sportlane, kes Olümpial võistleb.

Hidžaab on mosleminaiste riietuse osa, mis varjab kandja juuksed ning kaela. Tegemist on üldjuhul katva salli või rätikuga.

Ibtihaj Muhammad võitis laupäeval oma naiskonnaga vehklemises pronksmedali. Ta on oma südameasjaks võtnud valearusaamade murdmise nagu poleks mosleminaistel õigus teha ning öelda mida nad soovivad. Tema on elav näide vastupididest. Samal ajal soovib ta ka moslemikogukonna siseselt anda naistele hääle end väljendamiseks.

Loe lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles