Spordifänne vihastas, et Tonga judokat peetakse seksisümboliks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pita Nikolas Taufatofua
Pita Nikolas Taufatofua Foto: SCANPIX

Rio de Janeiro olümpiamängude seksisümboliks on saanud Tonga sportlane Pita Nikolas Taufatofua, kes fännide arvates peaks end sellest tiitlist solvatuna tundma.  

Tonga lippu kandnud judokas pani juba olümpiamängude avamisel naised hulluma, kuna ta näeb välja nagu meessoost supermodell.

Taufatofua on jätkuvalt populaarne, sest ta läks kanali NBC Today intervjuule palja ülakehaga. Teda intervjueeris meessoost reporter, kuid kaasatud olid ka kolm naist, kes sportlase ülakeha õliga määrisid.

Reporter Al Roker vihjas samas, et seksikat meest vaatavad ka lapsed ja see võib olla ebasünnis. Taufatofua naeris selle peale, kuid oli neid NBC vaatajaid, kellele see ei meeldinud.

Sotsiaalmeedias mõisteti sportlase seksisümboliks kuulutamine hukka. Samas küsiti, milline skandaal oleks tekkinud, kui Taufatofua asemel oleks naine.

«See on totaalne solvang. Mul on kaju, et temaga nii käitutakse,» teatas üks naine.

Teine lisas, et kui Tonga sportlase asemel oleks naissportlane, siis oleks tekkinud suur skandaal, kuid ka meest ei saa sellisel viisil solvata.

Mehed võtsid Tonga judoka teemal sõna, teatades et tegemist on sportlase seksuaalse ahistamisega. Mehed rõhutasid, et judokas ei osale olümpial mitte oma keha, vaid võistlemise tõttu.

«Ta pingutas aastaid, et olümpiale pääseda ja nüüd koheldakse teda selliselt,» teatati Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles