Pildid: Rio olümpia rannavõrkpallifoto tõi kaasa skandaali

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rio olümpiamängudel lahvatas skandaal fotograaf Lucy Nicholsoni foto ümber, millel on näha rannavõrkpallimatši.

Fotost levib töödeldud versioon, millel on näha bikiinides Saksa võrkpallurit hägustatuna ning selle taga oli väidetavalt Iraani uudisteagentuur, mis ei soovinud näidata poolalasti sportlast.

Nicholson tegi pildid rannavõrkpalli matšist, kus olid vastamisi Egiptus ja Saksamaa.

Pildil on näha, et egiptlannal Doaa Elghobashyl ja sakslannal Kira Walkenhorstil on seljas üsna erinev võistlusdress. Egiptlanna keha ja pea on kaetud, samas on sakslannal seljas ainult bikiinid.

Pildi töödeldud versioonil on Walkenhorst täiesti hägustatud ja seda olevat teinud Iraani Tasnim News, kuna islamis ei tohi näidata alasti keha.

Sotsiaalmeedias on hägustatud pilti karmilt kritiseeritud, samas aga tõdetakse, et originaalpilt näitab ideaalselt, millised on kultuurierinevused, kuid erinevused ei takista võistelda olümpial.

Hiljem selgus, et hägustatud pildi abil taheti Tasnim Newsile niiöelda ära teha.

«See on hea näide, kuidas algupärast pilti muudetakse, kuid sama kehtib ka uudislugude kohta. Nii piltide kui lugude abil saab tekitada palju kahju,» edastas Tasnim News Twitteris.

Tasnim News sai Twitteris ka toetussõnumeid, et poriga loopimine ei too kunagi head ja tõde tuleb lõpuks päevavalgele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles