Moepäevad Tallinna südames

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks korda aastas – nii kevadel kui ka sügisel – peetavad FIBITi moepäevad on üles seatud Viru keskuse aatriumi ning on rahvale tasuta vaadata.
Kaks korda aastas – nii kevadel kui ka sügisel – peetavad FIBITi moepäevad on üles seatud Viru keskuse aatriumi ning on rahvale tasuta vaadata. Foto: Olga Makina

Viru keskuse aatriumis algab täna moeetenduste maraton, kus FIBITi moepäevade raames tutvustatakse värskemaid sügistalvised rõivatrende.


Eelkõige tasub FIBITi moepäevade trendietendusi uudistama tulla neil, kes tahavad praktilist moenõu.


«Stilistid pakuvad ideid, milliseid komplekte võiks hooaja rõivavalikust kokku panna,» räägib moepäevade korraldaja Anu Kikas ja lisab, et mitmesajast lavale tulevast rõivaseadest peaks enesele mõne eeskuju leidma igaüks.


Eelvihjeks moesõltlastele poetab Kikas, et sügistalvise moe tähtsaim märksõna on must – eriti veel kerge hallika varjundiga must. «Ma ise tasakaalustan säärast musta ülevõimu punase baretiga,» lausub moepäevade korraldaja.


Tänasest pühapäevani kestva moevaatemängu teeb hõlpsamini jälgitavaks see, et etendused on jagatud kolme ossa. Noortemoe etenduse «Ekskursioon» on stiliseerinud Lilli Jahilo, vabaajarõivaste uusi suundumusi tutvustab Kalle Aasamäe «Unistaja» ja klassikalise riietuse joondumust avab Aet Alevi «Hämar elegants».


Oma vaba aja kollektsiooni esitleb ka Marc O’Polo rõivamärk. Noorematele moehuvilistele peaks magnetiks olema seegi, et moepäevi juhib laulja Kristjan Kasearu.


Moepäevade üheks suurimaks tõmbenumbriks hindab Kikas aga pühapäevast noorte moeloojate tulevikumoe etendust Future FIBIT, kus moeürituse konkursisõela läbinud gümnaasiuminoored näitavad oma põnevaid autorirõivaid.


Ürituse kõrghetkeks peab ta aga tänaõhtust eesti tippmoekunstnike rahvusvärvidest inspireeritud etendust «Sinine, must ja valge», kuhu pääseb vaid kutsetega. Sinist autoriloomingut näitab Arne Niit, valge rõivakollektsiooniga tuleb välja Anu Samarüütel-Long, musta toob lavale Tanel Veenre.


Etendus rõhub värvidemängule, aga samas ka isamaalisusele, pidades silmas Eesti Vabariigi 90. sünnipäeva.


«Olen õnnelik, et need nimekad moekunstnikud otsustasid kaasa lüüa, sest nende rõivaloomingut ei ole Eesti publik ammu näinud,» märgib Kikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles