Galerii ja kokkuvõte: tARTuFFi külastas see aasta igal päeval ligikaudu 3000 filmihuvilist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

tARTuFFi külastas igal päeval ligikaudu 3000 filmihuvilist. Festivali menukamate filmide hulgas domineerisid tänavu dokumentaalfilmid.

Laupäeval lõppenud 11. Tartu armastusfilmide festivali tARTuFF külastas vaatamata muutlikele ilmaoludele igal päeval ligikaudu 3000 inimest. tARTuFFi filme külastati kokku rohkem kui 17598 korral, neist 1315 olid dokumentaalfilmide külastused. tARTuFFil näidati tänavu kokku 19 filmi, millest viis olid dokumentaalfilmid ning üks lastefilm.

Publiku lemmikfilmiks osutus festivali avafilm «Sing Street» (Iirimaa-Suurbritannia-USA), millele järgnesid populaarsuselt dokumentaalfilmid «Mu arm, ära mine üle selle jõe» (Lõuna-Korea) ja «Tüdruk, kes päästis mu elu» (Rootsi). Ka publikuhääletuse populaarsuselt neljas teos oli dokumentaalfilm «Janis: väike kurb tüdruk» (USA), viies aga mängufilm «14+» (Venemaa).

Kõigi publikuhääletuses osalejate vahel loositi välja Lõunakeskuse 20 euro suurune kinkekaart, tasuta ööbimine kaheses toas koos hommikusöögiga Hektor Design Hostelis, 20. PÖFF-i 8 kinkepiletit ning õhtusöök Vapiano restoranis. Festivali programmimeeskond tuletab meelde, et publikuhääletuses osalemine on hea võimalus tulevaste programmide koostamisel kaasa rääkida ning avaldada toetust filmitegijatele. Võidufilmi «Sing Street» režissöör John Carney saab festivalilt auhinnaks skulptuuri «Suudlevad tudengid».

Koostöös Hektor Design Hosteliga toimunud «Eesti armsaima paari» konkursile laekus 216 fotot. Heade fotode suur hulk tingis selle, et festivali korraldajad andsid ühe asemel välja kaks auhinda. Rahva lemmikuks osutusid Merilin ja Sten. Hektor Design Hosteli ja tARTuFFi lemmiku tiitli võitsid Aleksandra ja Ilja.

Festivali korraldusmeeskond tänab esitlejat - Tartu linna, kuldsponsorit Lõunakeskust, sponsorit Toyotat, ametlikku majutuspartnerit Hektor Design Hostelit, ametlikku toitlustuspartnerit Vapianot ning kõiki koostööpartnereid: Tartu ülikooli muuseum, Drive In, Eesti Kultuurkapital, Tartu Elektriteater, Tiks, Must Mesi, Gustav Café, Ethical Links, Athena keskus, Fritz-Kola ja Avision.

tARTuFF naaseb kindlasti 2017. aasta augustis.

20. Pimedate Ööde filmifestival toimub 11.-27. augustil, 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles